Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akinek volt német dogja, hány...

Akinek volt német dogja, hány éves koráig élt?

Figyelt kérdés
Az ízületeivel, porcaival, csontjaival voltak problémák? Hány évesen jelentkezett először a probléma?
2010. jan. 11. 15:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Pedig jót tenne neki a rendszeres séta. Ha nem mozgatod a kutyát és nem dolgoztatod rendszeresen az agyát, sokkal hamarabb öregszik. Személyes tapasztalat is. Nagyszüleimnek volt egy kutyája, akit én vittem sétálni, tanítgattam. Sajnos nagyon sok toklász volt a környéken, ami rendszeresen beleállt a lábába, óriási szőre volt, hiába néztük át, nem vettük észre az összeset, többször műteni kellett. Ez egy 13 éves kutyánál már nem volt veszélytelen, ezért az állatorvos tanácsára nem vittem sétálni azon a nyáron. Ekkor kezdett rohamosan öregedni szegény, ősszel már nem lehetett sétáltatni, olyan rosszak voltak a lábai, télen meg is halt. Egy kutyakiképző cikkében is olvastam, hogy amikor diszpláziás kutyájával abbahagyták a rendszeres edzést, akkor súlyosbodott a diszpláziája. A nagypapám úgy tudott sokáig normális maradni Alzheimer-kórral, hogy folyamatosan dolgozott, tett-vett. Tehát a rendszeres séta meg a tanítás hosszabbítaná az életét a te kutyádnak is! Nem akarok a magánéletedben vájkálni, de mi az akadálya annak, hogy nem tudod elvinni naponta fél órára sétálni? Annyi is számítana már!
2010. jan. 12. 20:04
 12/16 A kérdező kommentje:

Szia!

Mi egy faluban lakunk, ahol szinte minden háznál kutya van. Én vagyok 70 kg, Zeusz kb 80. Ha meglát valamit, erővel nem tudom visszatartani, hallgatni pedig nem hallgat rám. Csak a páromra. :( Így inkább nem is próbálkozom a sétáltatással.

Kiskorában vittük kutyaiskolába, de már későn vágtunk bele, és nem is tudtunk menni minden órára, mert párom kamionsofőr, így az iskola nem nagyon használt neki. Sok mindent tanult, de nagyon sok a hiányossága.

Nagyon köszönöm a tanácsokat, és ha esetleg lenne még bármi ötleted azt szívesen vesszük!

2010. jan. 12. 21:26
 13/16 anonim ***** válasza:

Hát, ha a séta kizárva, akkor a kertben kell neki nyújtani minél több feladatot.

Pl. apportírozás, trükk tanulás. Számtalan könyv létezik a témában, pl. 101 Kutya trükk, vagy itt egy oldal: [link]

Ha mindenféle bohócságot tanulsz vele, azt is eléred, hogy figyeljen, hallgasson rád. Te is kikapcsolódsz, és a kutya is élvezni fogja. Én nagyon jókat szoktam röhögni, ha gyakorolunk a kutyámmal :).

2010. jan. 13. 13:51
 14/16 anonim ***** válasza:
Tegnap 20.40-es vagyok. Én is ajánlom a trükk tanulást, nagyon élvezzük mindketten. :)
2010. jan. 13. 14:12
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippet, ki fogjuk próbálni.
2010. jan. 14. 16:21
 16/16 Petőfi Renáta válasza:

Eddigi dogjaim:

7 év

6,5 év

11,5 év

12,5 év

14 év

5,5 év

8 év

10 év

2011. jan. 3. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!