Akinek volt német dogja, hány éves koráig élt?
Szia!
Volt vele valami gond, vagy csak öreg volt, és azért halt meg?
ír farkaskutyám van, ha a testméret miatt tetted fel a kérdést. az előző 10évet élt, még nagyszüleimnél laktam, ott neveltük. az ízületeivel nem volt baj, kb 7éves korában kezdett érződni a kopás de nem drámai mértékben, nem szorult kezelésre. a csípője mozgott nehezebben. viszont a szíve a nagy testtömeg miatt 5éves kora körül gyengülni kezdett, hamar elfáradt, gyógyszert is kapott rá.
átlagosan 7-8évet élnek a nagytestű kutyák, egyrészt egyéni genetika befolyásolhatja, másrészt pedig odafigyelés.
Köszi!
Igen, a méret miatt kérdeztem. A mi kutyánk 7 éves. Karácsonykor porckorongsérvet állapított meg az orvos. Szerencsére most minden oké, de tudjuk, hogy ez most sajnos csak tünetmentesség.
Tudom, hogy a könyvek 6-8 évet írnak, de érdekelne mások tapasztalata.
Segíthetünk-e neki valamivel?
Zöldkagyló kivonattal tudsz neki segíteni (Luposan Gelenkraft, Korvimin, GF 600 - ezek a legjobbak).
Illetve rendszeres (lehetőleg napi), kíméletes sétákkal. A jó kondi (erős izomzat segít tartani a csontokat) és jó erőnlét könnyebbé teszi az idős kort, ugyanúgy, ahogy az embereknél.
Köszönöm a tanácsokat!
Utána fogok nézni.
2 éves koráig az orvos tanácsára Acana tápot kapott, és nem tudom a nevét, de valamilyen cápaporcos csonterősítőt is 3 hónapig utána 1 hónap szünettel.
Most másik orvosunk van, aki azt mondta, hogy nagyon jó fizikai állapotban van. A betegsége egy rossz mozdulat következtében jött elő. Megcsúszott miközben a postást akarta megugatni. Ő udvari kutya. Reméljük még velünk lesz 2-3 évet.
Ha a kerti kutyát úgy értetted, hogy van elég tere mozogni, akkor azt nem jól gondolod...
A kertben való mozgás, és napi kb. 1 órás laza séta szaglászással, kis játékkal teljesen más jellegű mozgás, mint amikor a kertben bohóckodik, vagy haza érkeztek és hozzátok fut a kapuba.
Tudom, hogy nem ugyanaz a kettő mozgásforma.
Ő az udvarban szokott futkorászni, és játszani is itt szoktunk vele. Én nem tudom elvinni sétálni, párom meg össze-vissza dolgozik. Ezért úgy lett szoktatva, hogy kerítésen belül van. Hát sajnos mi ezt csak így tudtuk megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!