Miért nem szigorítják Magyarországon az kutyatartás szabályait?
1 dolog lenne amivel szerintem gátat lehetne szabni a nem kívánt állomány születésének.
Miért nem lehet kötelezővé tenni hogy a nem tenyésztésre szánt összes kutyát ivartalanítsák?
Nem a több menhely építése hozna eredményt hanem ha tényleg az lenne hogy ezek a kutyák meg sem születnének..
Eltelne 10 év így és be lehetne csukni az összes menhelyet mert nem lenne több kutya, vagy jóval kevesebb hisz elvileg csak a fajtatiszta törzskönyves kutyák szaporodnának a tenyésztőknél.
De jó, akkor én nem vagyok paraszt :)
Az ötlet jó, csak ez szintte elklépzelhetetlen szép hazánkban.
Egy nagyon-nagyon szakértő társaság talán meg is tudná csinálni.
De itt Mo-on:
-nincs pénz
-nincs idő
-nincs ész
-nincs kedv
-nincs akarat a megvalósításhoz.
miért jön szinte naponta egy ilyen kérdés? egyszerű a megoldás:
- lépj politikai pályára
- juss be a parlamentbe
- indítványozd
- tegyél be füldugót, hogy ne halld a röhögést
Magyarországon 1000x nagyobb problémák vannak ennél, biztos neked nincsenek, hogy ilyeneken gondolkozol. Sajnálom, hogy tele vannak a menhelyek, de tele vannak a hajléktalan szállók, az intézetek, az anyaotthonok, talán előbb ezekre kellene megoldást találni!
+ szerinted miért van manapság ennyi fajta kutya? szerintem a fajtatiszta kutyának látszó kutyákból van legtöbb a menhelyen? inkább az utcai keverékekből, amiknek nincs gazdája! szerintetek tényleg lehetséges lenne hogy ellenőrök járják a házakat? hány ember kéne ehhez? és mennyi idő alatt érnének végig? nevetséges ötletek, álmodozók, persze a tenyésztőknek az lenne a jó, ha nem lenne szaporítós kutya Mo.n és nem külföldre kéne elpasszolni az alom felét, ahol van is rá pénz, én megértem
Ha rajtam múlna, ellenőriztetném a chipet elsősorban. Utána ivartalanítást az összes kutyának, aki nem törzskönyves, akkor is, ha tk-s felmenői vannak. Következőre pedig minden egyes kutyatulajdonosnak (illetve új kutyatulajdonosnak) ki kéne tölteni egy származási lapot a kutyájáról. Ha utcáról van, előbb a menhelynek kell bejelenteni, aztán az orvosnál a papírra menhelyet kell írni. Persze, ezek elmulasztása jó sok pénzbe kerülne. Így nem vennének az emberek szaporítótól kutyát (mert ugye tiltva lenne), szerintem kevesebb kutya lenne az utcán/menhelyen, a chip miatt, és lassacskán visszaszorulna a szaporítás. Ezek ellenőrzésére lehetne egyesületeket létrehozni, akiket az állam fizetne ki, így kevesebb lenne a munkanélküli (szerintem 100+1 állatbarát ül otthon állást keresve..)
Igen, k.....ott sok kutya kerülne menhelyre valószínűleg, de hosszú távon ez lenne a megoldás. A köztes időszakban pedig valahogy fenntartani a menhelyeket, mondjuk a cigánysegélyt eltörölni és menhelysegélyt létrehozni, kezdetnek..:)
Már az óriási előrelépés lenne, ha MINDEN kutya oltott, chippelt és NORMÁLIS körülmények közt tartott volna!
Ekkor már a szaporítók nagy része megszűnne.
Ezek UTÁN lehetne bármit is kezdeni a nagy állomány szaporodása ellen, amit én is támogatnék...akkor is, ha ehhez a sok kidobott kutya miatt akár altatni is kéne :(
Mert ez már kezelhetetlen létszám, ami van az országban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!