Kertesházban tartott kutyát milyen gyakran sétáltassak?
Én ugyan panelban lakom a kutyám 8 éves és napi 4x viszem sétálni még mindig. Ebből 2 hosszú és 2 rövid séta. Nekem is jó neki is jó. :D Őszül ugyan a pofija de még mindig bírja. :)
Ha kezedbe veszed a porázt és a kutyán látod hogy boldogan menne sétálni akkor szerintem vidd. Attól mert idős szerintem kell neki az új inger.
Ja, a heti két sétát nem nevezném gyakorinak :O
Naponta egyszer menjetek. Még ha nem is egy pörgős példány, az új szagokat, élményeket tuti élvezni fogja.
Barátnőd előtt le a kalappal! Remélem a napi 1-2 séta a kutya felnőtt korára is megmarad!
A sétával a kutyát ezerféle inger éri. Ha csak otthon szaladgál a kertben, beszűkül az érdeklődése.
Válassz megfelelő időpontot és menjél vele legalább egyszer egy sétára. 7 évesen még annyira nem öregszik a kutya. Persze, nem az az ugribugri, hebrencs kölyök, csak megfontoltabb.
Tartsd megfelelő súlyban, gondoskodj a szellemi foglalkoztatásáról és nem lesz annyira látványos az öregedése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!