Egy kis segítségre lenne szükségem a leendő kutyámmal kapcsolatban? Többi lent.
Szia! :)
Nekem van egy tacskó s vizsla keverék kutyám, és csak neki a példájából tudok válaszolni.
Mindenképpen ha nagyobb, ha kisebb, bőrpórázt vegyél, tápból szerintem bármelyik jó. Hámot pedig szerintem nem igazán fogja kedvelni, mert az inkább kisebb méretű kutyáknak jó. Szóval inkább nyakörv.
Még egy csivavám is van. Nagyon apró, és neki is nyakörv van, mert a hámot egyszerűen rágta, és sétálni sem akar vele jönni.
Remélem segíthettem :)
Először is gyúrj rá nagyon, hogy TE legyél a falkavezér :)
Tud már normálisan, fegyelmezetten sétálni? Nem ijedős, kitámadós? Mert ha valami problémás ezek közül, akkor először meg kell tanítani a helyes viselkedésre.
Ha húz, akkor sima nyakörvet is adhatsz rá, azzal is remekül le lehet szoktatni róla (amíg húz és rángat, lecövekelsz és nem mozdulsz, csak ha ő lazít a pórázon, hamar leesik neki, hogy húzva nem jut előbbre). Ha ijedős vagy kitámadós, akkor fojtót vagy félfojtót tegyél rá. Az én kutyám néha nagyon fel tud pörögni v. megijedni és a sima nyakörvből kirántja a fejét, úgyhogy nekünk a martingale (félfojtó néven fut) nyakörv vált be, de az nagyon :) Ha sima nyakörvet veszel érdemes biztonsági zárasat venni: [link]
Hámot egy ilyen kaliberű kutyára nem ajánlanék, hacsak nem tökéletesen sétál.
Pórázból sima szövetet, a bőr ha elöregszik elszakadhat sajnos :/ Flexit pórázt meg NE!!!
Tápból meg a legjobbat, amit meg tudsz fizetni :) Sok fehérje, kevés gabona legyen benne (a Platinum ilyen, de az nagyon drága).
Sok boldogságot a kutyushoz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!