Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most akkor ki a falkavezér?

Most akkor ki a falkavezér?

Figyelt kérdés

Van egy fél éves kutyóm, én tanítom, etetem, játszok vele sétálok. (A családommal lakok, most költöztem haza, mert szakítottam valakivel, szóval vannak gondok otthon, hogy újra otthon vagyok)

A kutya az enyém, kutyaiskolába járunk, viszont nem látom rajta egyértelműen, hogy kihez ragaszkodna a leginkább.

Egygazdás kutya, de az apám mindenbe beleszól, pl ha én tiltok valamit a saját (!) kutyámnak, akkor ő tuti az ellenkezőjét csinálja, ezért én úgy érzem hogy az egyébként is lázadó korban lévő kutyám kissé zaklatottabb...

A falkavezérség átvételével illetve megtartásával kapcsolatos dolgokat igyekszem tartani, többé kevésbé megy is.

Ha én kimegyek az udvarra, akkor nyaggat a kutya, harapdál, nehezen tudok anélkül végigmenni az udvaron, hogy ne akarjon játékba rángatni a kutyám. Ha apám kint van, őt nem nyaggatja megy utána, de néha próbálkozik, de apám nem figyel rá. Néha megkergeti játékból, de egyébként csak ölelgetia kkutyámat, nem neveli vagy fegyelmezi, legalábbis amit én látok.

Ha erősen harapdál kap két pofont és leáll. Viszont mostanában lett ivarérett, és a lábunkon akarja kipróbálni:) ezt nehezen lehet kontrollálni, mert az első perctől kezdve tiltom, de nehezen bírok vele.

Jelenleg nem tudok elköltözni, de abban a percben, hogy összejön, akkor elmegyeka kutyámmal. És nem akarom, hogy az apám legyen a mindene.

Ez lehet kicsit kuszán hangzik, de vizsgára készülök vele, és sajnos nincs más választásom.

Mit tegyek vagy mit gondoltok?

Ő az én kutyám, és szeretném, hogy ha neki is én lennék a mindene...

Egyébként nyalja az arcomat, ha magamhoz hívom odajön, lehajtja a fejét...

De azért nagyon aggódok.... Krlek nyugtassatok meg, vagy tanácsoljatok valamit, nem tudom...

Köszi:)

2010. jan. 11. 09:39
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

jaJ nagyon igazad van, de ez sajnos nem olyan egyszerű... Mármint a viszonyrendezés. Csak én húzoma rövidebbet, mert őt nem veri földhöz egy jó kis vita, mit rendszeritn ő generál, engem viszon kiborít...

A költözés van csak.. ha végre összejönne..

Azért köszi:)

2010. jan. 11. 13:42
 12/13 anonim ***** válasza:
Azért fel a fejjel:)
2010. jan. 11. 19:55
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2010. jan. 11. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!