Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem foglalkoztam vele, meghalt...

Nem foglalkoztam vele, meghalt. Lelkiismeretfurdalásom van, mit tegyek?

Figyelt kérdés

1 éves koromban vettek a szüleim egy kutyát. Kb 8 éves koromig bent lakott a lakásban, de mindenhová pisilt, így kijárós lett, majd végül kinti kutya.

Eközben lett egy cicánk, és őt jobban szeretem... Máig nem vagyok oda a kutyákért, nem illenek hozzám.

Így telt el az élete. Néha kimentem, megsimogattam, közben meg bent a macskák el voltak kényeztetve... Végül nemrég, 19 éves korában meghalt.

Azóta rosszul érzem magam, mert elhanyagoltam őt..

2014. júl. 29. 16:03
1 2
 1/13 sippara ***** válasza:
93%
Mit tegyél? Ne tarts többet kutyát.
2014. júl. 29. 16:03
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem is akarok, nem szeretem őket.
2014. júl. 29. 16:04
 3/13 anonim ***** válasza:
69%
feleslegesen irtál egy kérdést
2014. júl. 29. 16:06
 4/13 sippara ***** válasza:
81%
Akkor ennyi, mást már nem tudsz tenni, hacsak időgépet nem építesz, de azt kissé nagy melónak tartanám :) nyilván lehetett volna jobban csinálni, de főként a szüleid hibásak, nem te.
2014. júl. 29. 16:06
 5/13 anonim ***** válasza:
64%
Lehet is lelkiismeret-furdalásod.
2014. júl. 29. 16:09
 6/13 anonim ***** válasza:
60%
milyen sokáig élt... kistestű volt? a szüleid azért törődtek vele?
2014. júl. 29. 16:11
 7/13 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem meg ne legyen lelkiismeret furdalásod! Valaki nem szereti a kutyákat, és te ezt 1 éves korodban még nyilván nem tudtad eldönteni, még azt sem tudtad, hogy a világon vagy! A szüleid nem neked vették hanem maguknak, inkább nekik lehetne lelkiismeret furdalásuk a kutyus miatt! Mégis mit képzeltek egy kisgyerek fogja gondozni a kutyát, etetni, játszani vele, tanítani, holott még ezt maga a gyerek is ugyanúgy elvárja? A kutyus nagyon sokáig élt, már akkor sem lett volna csoda ha elpusztul amikor te még csak 12 éves voltál, épp, hogy kamaszodni kezdtél. Egy gyerek nem képes gondoskodni a kutyáról megfelelően, hiszen még magáról sem tud. Egy más élőlényről meg végképp nem. Mire felnőttél nem alakult ki köztetek az a kapcsolat, így nyilván nem voltál érte oda annyira, egyszerűen nem szereted a kutyákat és kész, te macskás vagy, a szüleid voltak felelőtlenek azért, hogy a kutya el volt hanyagolva. Ráaádásul egy 10-12 éves kutya már idősnek számít, így nem lehet vele úgy játszani, tanítani, sétálni. Egy gyereket ez nem érdekel egyáltalán és akkor te még ott voltál.

A lényeg, hogy ne legyen kutyád, ha nem szereted őket, de gondolom amúgy sem vettél/kértél volna, ha ezt te magad dönthetted volna el! :)

2014. júl. 29. 16:32
 8/13 anonim ***** válasza:
46%
pontozzatok le de az utolsónak van igaza, egy csecsemőnek még nem alakult ki a jelleme, senkise tudta hogy kutyás vagy macskás vagy lovas vagy bármi más leszel-e, igaz ahogy nőttél foglalkozhattál volna vele, de téged inkább a macskák érdekeltek, ez van, a szüleidnek kellett volna vele törödniük, nem neked. Vagy elajándékozni. Későbbiekben ne tartsatok több kutyák ennyi.
2014. júl. 29. 16:58
 9/13 anonim ***** válasza:
82%
Én csak azt nem értem, ha végig senki nem foglalkozott vele úgy miért nem ajándékoztátok el?Ahol játszottak volna vele és stb...Én megértem hogy más állatot szeretsz, nem vagyunk egyformák, de ha a családban senki se foglalkozott vele úgy akkor?
2014. júl. 29. 17:15
 10/13 anonim ***** válasza:
31%
Már olyan mindegy.Meghalt ennyi.Nem szereted a KUTYÁKAT ENNYI.
2014. júl. 29. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!