Szerintetek is keveset foglalkozom a labradorommal?
A kutyás ismerőseim szerint kevés az amit foglalkozok a kutyával, hogy sokkal többet kellene.
Csak mert, hogy minden 2. nap viszem én sétálni,de akkor mindig olyan 2 órára és haza megyünk otthon még egy fél órát labdázunk.
Hétvégenként szoktunk kimenni Dunára, ha olyan az idő és meg lehet közelíteni autóval, ha nem akkor a környéket rovom vele. Vasárnaponként meg néha elmegyek vele kutyasuliba, hogy kicsit nevelődjön több ember és kutya közt.
Sajnos nem tudom kivinni mindennap, mert hétfőn és szerdán még néha pénteken, a suli után dolgozok és onnét olyan 7-8 között érek haza és nagyon fáradt vagyok. Csupán ezért van a minden 2. nap, a szüleimre meg nem akarom ráakasztani van nekik így is elég dolguk.
A kutyus meg már meg volt mikor nekem a munkalehetőség jött.
Mi minden nap vittük a kutyánkat napi háromszor, és ezt úgy oldottuk meg, hogy apám osztott műszakot vállalt. Az egész család kivette a részét. Délelőtt apámmal, délután háromkor velem, öt hat körül anyámmal és velem, este 9-kor apámmal egy órát. És ez így ment tizenpár évig.
De a vége felé, mikor idősödött éjjel is le kellett vinni, mert pisilni kellett neki. Vagy hajnali négykor, stb. Kemény volt, de imádtuk, és mindig ő volt a fontosabb. Fáradság, meg álmosság nem számított, hisz ránk volt szorulva.Napi egyszeri séta mindeképp jó lenne neki.
Nekem ez kevésnek tűnik, pláne h nekem is labradorom van.
Persze h megszokja, a kutyák rendkívül jól alkalmazkodnaka helyzetekhez. De attól ez még nem ideális neki. Ő nem erre lett kitalálva. Bár az is igaz, h még mindig jobb mintha semmit nem foglalkoznál vele ;o)
(bár azon meg érdemes lenne elgondolkodni h mi lesz ha mondjuk elköltözöl otthonról - valószínűleg ő még élni fog akkor...)
mit érdekel,hogy más mit mond ??
elviszed amikor csak tudod.
javaslom inkább futtasd, és vidd nagyobb kutyák közé, ha tudod, mert a két-három kutya közötti játék sokkal jobban kifárasztja ,mint 5 óra séta:)
( vannak emberek akiknek semmi sem elég )
ha a gyerekekre,családra,kutyára,alvásra ,evésre annyi időt szánnánk amennyi a mások által javasolt, napi 2 óra munkára lenne idő ???( miből élnénk ??)
szerintem bőven elég neki ennyi:)
nyugi biztos nagyon jó gazdi vagy. Ha van kerted, akkor felesleges mindennap sétálni vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!