Verekednek a kutyáim mit tegyek?
Akkor nem fogják megölni egymást, akkor lehet hagyni, hogy "lejátsszák", ha amúgy megfelelően le vannak mozgatva, kellő mennyiségű ingert kapnak.
Ha csak éldegélnek az udvaron, akkor persze, hogy egymásnak esnek, és is átharapnám a torkát egy idő után, ha össze lennék zárva valakivel.
És tessék megjegyezni, hogy a kuvasz is ugyanolyan kutya, mint a többi. Ugyanolyan, mint egy westie, vagy egy rottweiler, vagy egy vizsla - attól, hogy pásztorkutya, az alapelvek ugyanazok a nevelésében, mint egy labradornak!
Cesar Millan megmondta: elsődlegesen állat, másodlagosan kutya, harmadlagosan fajta, negyedlegesen egyéniség.
Tehát azt felejtsd el, hogy "a kuvaszok már csak ilyenek, majd elintézik, mintha a Hortobágyon lennénk". Frászt, neked kell határokat szabni, pont úgy, mintha két német juhász verekedne. Az előttem szólók jókat írtak a rangsor meghatározására, én még annyit tennék hozzá, hogy lehet, hogy érdemes lenne ivartalanítani őket, mert az ivartalan szukák sokkal békésebbek.
(Amúgy nekem is kuvaszom van.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!