Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kaukázusi-németjuhász...

A kaukázusi-németjuhász keverék kutyánk rátámadt a kis termetű kutyánkra. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Az első eset két hónapja történt, egy csonton vesztek össze és a nagy elkapta a kicsi torkát. Hajszálon múlt, de túlélte. Több éve együtt élnek már, nem értem, hogy ez miért történt, vagy eddig akkor miért nem?! Azt hittem már megnyugodhatunk, addig a percig amég ez ma újra megtörtént. Az volt a szerencse, hogy mindenki itthon volt és meg lett akadályozva a nagyobb baj, csakhogy egy vasdarab volt kéznél és azzal lett fejbeverve a nagy, hogy leszálljon a kicsiről. A szívem megszakadt érte. Azt tudni kell, hogy nem az én kutyáim, hanem a pároméké, nekem nem nagyon van beleszólásom és őszintén szólva nem értek a kutyákhoz. Már az is megfordult a fejemben, hogy lehet, hogy kezd elmenni az esze a nagy kutyának, már elég idős úgyhogy nincs kizárva. Ha így is van akkor ezt még tetézi, hogy fejbe lett vágva. Azóta ki sem jött a helyéről csak enni. Én félek tőle. Ezek után támadhat emberre, vagyis ránk akikkel együtt él?

2014. júl. 25. 21:02
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

"a láncravert kutyák hülyülnek meg"

...meg a kertbe zártak, ugyanaz a kategória, csak a kerítés jelenti a láncot.

Így jogos a gyanúd, hogy kezd elmenni az esze. Nem önmagában azért, mert idős, hanem mert mostanra kezdett el bedilizni a bezártságtól.

2014. júl. 25. 22:17
 12/27 anonim ***** válasza:
Akkor legyen sétáltatva. Nem csak mozgástér kell neki, hanem élmény is. Te is hiába raksz be egy futópadot a szoba sarkába, attól még meg fogsz hülyülni, ha nem mehetsz ki megnézni a világ többi részét. Ugyanazt a kertet bámulni évekig rohadt unalmas, és előbb-utóbb viselkedési problémákat okoz a kutyáknak, amiket egyszeri gazda öregkori meghülyülésnek hív, ha öregkorára jut el odáig a kutya (ha fiatalon, akkor simán csak meghülyült, ugye), holott nem az, csak mostanra sokallt be a kutya.
2014. júl. 25. 22:29
 13/27 A kérdező kommentje:
Ez a félelem bennem fogalmam sincs miért alakult ki, mert egyébként ha azt mondom hogy menjen a helyére akkor bemegy és szerencsére még nem volt rá példa, hogy megkapjon, mindig ha meglát csóválja a farkát, pacsit ad van hogy magától. És roppant jó házőrző. Régebben úgy tudom volt sétáltatva, csak a pórázt nem viseli el, láncon sosem volt. Lehet az én tudatlanságom, de miért kéne napi szinten sétáltatni, mikor kertes házban él, annyit szalad amennyit csak akar, nincs pórázon. Nem egy pesti panelban él. Ott nyilván az elsődleges levinni.
2014. júl. 25. 22:34
 14/27 A kérdező kommentje:
Ja, a láncra vert és a kertbe "zárt" kutyákat nem sorolnám egy helyre. Köze nincs egymáshoz a kettőnek!!!
2014. júl. 25. 22:46
 15/27 anonim ***** válasza:

akumi nevű felhasználó válasza:

Akkor legyen sétáltatva. Nem csak mozgástér kell neki, hanem élmény is. Te is hiába raksz be egy futópadot a szoba sarkába, attól még meg fogsz hülyülni, ha nem mehetsz ki megnézni a világ többi részét. Ugyanazt a kertet bámulni évekig rohadt unalmas, és előbb-utóbb viselkedési problémákat okoz a kutyáknak, amiket egyszeri gazda öregkori meghülyülésnek hív, ha öregkorára jut el odáig a kutya (ha fiatalon, akkor simán csak meghülyült, ugye), holott nem az, csak mostanra sokallt be a kutya.

2014. júl. 25. 23:02
 16/27 anonim ***** válasza:

Nekem azért van egy olyan sanda gyanúm, hogy a kutty szocializációja is hiányos lehet.

Kérdező!

Olvasd el még 1x Akumi válaszát! Ez a van elég mozgástere a kertben nagyjából olyan, hogy neked is van elég mozgástered a nappaliban, miért nem rohangászol ott és miért akarsz kimenni? Kutyának kell a séta, mert:

- testmozgás

- agytorna (új ingerek)

- így van esélye más kutyákkal találkozni, bandázni (ez náluk olyan természetes igény, mint hogy te találkozol a barátaiddal)

+ jó a falkasorrend megerősítésére is

Az, hogy a kutya séta közben ürít (és nem a pesti panelban) másodlagos. Szóval sétáltatás nélkül a kutya vagy totál befásul vagy becsavarodik.

Abba meg ne olvass bele sok mindent, hogy hajlandó trükköket bemutatni, attól még a falkasorrend lehet szétcsúszva.

Én a helyetekben villámgyorsan elkezdeném sétáltatni mindkettőt. Kutyasuli meg csak azért sem ártana, hogy ne csak kerítésen keresztül lásson másik kutyát, hanem kontrollált környezetben fel tudjátok mérni mennyire szocializált és ha van vele gubanc, akkor azt kijavítgatni, másrészt téged is megtanítanának bánni a kutyával (és hogy ne parázz tőle).

2014. júl. 26. 00:26
 17/27 anonim ***** válasza:
50%

"Ja, a láncra vert és a kertbe "zárt" kutyákat nem sorolnám egy helyre. Köze nincs egymáshoz a kettőnek"

Ez csupán szintén egy újabb bizonyíték rá, hogy valóban nem értesz a kutyákhoz, fingod nincs az igényeiről.

Ami a láncot meg a kertet jelenti, pont ugyanaz a kategória.

A kert egy hosszabb lánc.

De Ezzel a logikával láncon is tud szaladgálni egy kutya...

Egy kutyának világot kell látni, hogy ne golyózzon be.

Ahogy mondtam, a sétának semmi köze a fizikai testmozgáshoz. A falkához van köze, a falkában elfoglalt szerepéhez, a genetikailag kódolt igényéhez, hogy több kilométert tegyen meg minden nap, mint minden más kutyaféle a világon mindenütt teszi ugyanezt.

A fegyelem a lényege, hogy tudjon rövid, de laza pórázon sétálni, hogy séta közben tanuljon meg a falkavezérre koncentrálni, hogy rögzüljön benne hol a helye, hogy rögzüljön benne, hogy az ember van otthon, aki megosztja vele a házát, nem fordítva, hogy új impulzusok érjék, új ingerek érjék, amiért használnia kell az agyát, és nem hülyül meg.

Hogy imitáld a vadászatot, ugyanúgy, mint ahogy egy macska is vadászik játék közben, vagy valóban, ez ugyanúgy létszükséglet a kutyáknak is.

Az, hogy itt hozzáértőkkel próbálod meg elhitetni, hogy mozgásnak ott a kert, ezért nem kell sétáltatni, teljesen nonszensz, akár sértésnek is vehetném, hiszen a tények magukért beszélnek, éy egyáltalán, ha így vágod, minek tetted fel a kérdést...

Ami viszont sokkal kártékonyabb dolog, hogy saját magaddal is próbálod elhitetni a saját hülyeségedet, pedig kivétel nélkül mindenki ugyanarra a problémára világít rá, de azért csak hajtod a magadét, és még te akarod megmondani a tutit.

2014. júl. 26. 05:12
 18/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. El fogom vinni sétálni! Utolsó kommentelőnek pedig: nyugodtan vedd sértésnek, örülök, hogy te ennyire értesz a kutyákhoz! A kérdést meg pont azért tettem fel, hogy tanácsokat kapjak. Meg úgy gondolom, hogy a véleményemet kifejteni nem tiltott dolog. Lehet, hogy tök hülyeséget írtam, de így legalább megtudtam, hogy rosszul hittem a dolgokat. Nem rögtön oltogatni kell a másikat....észlény.
2014. júl. 26. 10:22
 19/27 anonim ***** válasza:
Nem kell tényszerűen beállítani tévhiteket, olyan témában, amiben nem vagy otthon.
2014. júl. 26. 12:20
 20/27 A kérdező kommentje:
Ha nem tetszik nem kötelező ideírni!
2014. júl. 26. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!