Milyen fajta kutyát válasszak?
...Közepes vagy nagy termetű kutyát szeretnék nagy mozgásigénnyel... ne külsőre ítélj
... otthon az udvarba napi szinten tanitgatnám meg ,,fárisztanám" nyáron meg szünetekbe többször is ráérek elvinni. ... a személyiség nem a fajtától függ, hanem attól, hogy neveled
... Tetszik a Németjuhász , Boxer, Foxerrier , (Border Collie de az túl nagy mozgásigényű már nekem )Beagle, Golden Retviever , Skótjuhász ... már megmondtad, hogy mit akarsz. Csinálj sorsolást.
A leírtak közül szerintem hozzád (szerintem az én válaszom nem fog neked tetszeni) Keverék kutya illik. Nincs velük semmi gond!
A felsorolt fajták közül én sem a boxert, sem a német juhászt nem ajánlanám, mert ezek kemény munkakutyák, nagyon nagy mozgás és foglalkozásigénnyel, arról nem is beszélve, hogy kell bizonyos fizikai erő is egy ilyen kutya kordában tartására, szóval egy 14 éves lánynak nem biztos, hogy nyugodt szívvel merném ajánlani. A foxterrier nagyon makacs, igazi terrier, nagy vadászösztönnel, ha nincsen kutyás tapasztalatod, akkor nem biztos, hogy jó választás, mert hiába kicsi elég nehéz esetek tudnak lenni, a beagle szintúgy.
Marad a golden retriever és a skót juhász, mind a kettő remek családi kutya, a colliek valamivel könnyebben kezelhetőek tapasztalatom szerint és talán kevésbé betegesek, mint a goldenek, ahol a kutyák nagyon nagy része diszpláziás, de valamivel több szőrápolást igényelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!