Miért vesznek az emberek szaporítóktól kutyát/macskát?
"akkor miért nem jó egy keverék?"
Mert azzal nem lehet villogni :)
" Miért nem járnak utána, hogy a 15ezres kutya, az nem fajtatiszta és akár beteg is lehet?"
Mert nem is érdekli őket. Ezeknek az embereknek a kutya egy dísztárgy, nem élőlény, és abból is a kevésbé fontos fajta, hiszen egy telefonnak, egy tvnek, de még egy mikrónak is bőven utánanéznek, mielőtt megvásárolják.
fú, most örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen aki őket "ellenezi". amúgy én is ismerek olyanokat, akik inkább adnak 55Ezret, mint hogy keverékkel járkáljanak. -.-
Amúgy nekem is keverékem van, és ingyen kaptuk :DD
Igen, mert amúgy szaporítók sem lennének, ha normális kultúrája lenne az állattartásnak és nem adnának pénzt az emberek, hogy elmondhassák, hogy nekik ám x fajtájú az ebük. Közben meg nem, nem az, csak vettek egy keveréket, amivel az adott faj vérvonalát tönkre is teszik. Ez még hagyján, de emiatt az eszetlen kutyagyártásnak köszönhetően tele a menhely...
Itt gyakorin is olvasom, hogy jaj milyen fajta illik hozzám? jaj az én mini yorkim, aztán kiderül, hogy amiről beszél jó kis hirdetéses kutya, de még be sem látja, hogy TK nélkül az nem fajtatiszta. Egyszerűen az eszem megáll, hogy bezzeg Iphonra kiadják a prolik is a pénzt, amiből vehetne jó kis másolatot, azon nem múlnának életek, bezzeg arra van igény, hogy azon az eredeti alma figyeljen...
Nekem azért van szaporított kutyám, mert soha nem volt kutyám, nem hallottam még szaporítókról és bár ahonnan vettük a kutyát szaporítónak számít, mégis nagyon szívén viselte a kutyusok sorsát. A mai napig tartjuk a kapcsolatot.
Mindezek ellenére nem fogok mégegyszer belefutni ebbe a hibába. Legközelebb vagy menhelyi vagy törzskönyves kutyánk lesz.
Megjegyzem egy menhelyi vagy egy törzskönyves kutya ugyanúgy lehet súlyos beteg. Én inkább a rengeteg gazdátlan vagy utcára dobott kutya képével tiltakoznék a szaporítás ellen. Engem ez az ami felháborít, mert sajnos arra nincsen garancia, hogy egy kutya nem lesz beteg, még akkor is ha millió dologra szűrve van.
Pedig menhelyen is annyi fajtajellegű kutya van,hogy némelyikről alig lehetne megmondani,hogy keverék.
pl itt ez a német juhász,azt írják német juhász keverék,de mész vele az utcán nem tűnne fel senkinek,hogy keverék. Max aki nagyon nagyon ért a fajtához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!