A kutyám vadászik a többi kutyára? Hogyan állítsam le?
Sziasztok! Van egy fekete németjuhász keverékem (elég tiszteletet parancsoló a kinézete :D), 2 évesen került hozzám. Nem tudom az előéletét, de kedves kutya, viszont nagyon húzott, rángatott séta közben. Ha kutyát látott akkor meg majdnem kitépte a kezem (SZERETI a kutyákat). Erről úgy szoktattam le, hogy amíg feszült a póráz, nem mentünk közelebb a másik kutyushoz. Most már laza pórázzal megy hozzájuk, de újabban olyan pózban, mint aki vadászik!!! Ha találkoznak megy az ismerkedés, játék, de ez azért elég félelmetes látvány, tök mereven bámul és lopakodik! A kutyákat nem zavarja, viszont a gazdik megrémülnek tőle sajnos :(
Kutyaiskola sajnos sehol nincs megközelíthető távolságban :(
Ötletek, tapasztalatok érdekelnének, hogy hogyan tudnám a normális testtartásra rávezetni? :) Mert sokan a vadászpóz miatt kerülnek ki minket, pedig barátságos :(
Nekem a huskym dettó ugyan ez...
ha betévedünk egy futtatóra, megmered, és lassított felvételben mozogva, minden lépést jól megfontolva közelít a bejövő kutya felé. olyankor általában azok is megállnak, és kb percekig csak merednek egymásra, aztán egyszer csak robban a bomba, első lábak szétvetve, fenekét jobbra balra rázva kilő, nekirohan a másiknak, átugorja, és fut, mint egy veszett kutya...
nem normális, az tény... bár tőle eddig senki se félt, sőt ,mindenkinek tetszik ez a levadászlak megmozdulása :D
Amit sokan félre értenek, hogy ő borzol játék meg ismerkedés közben, de totál agresszió mentes, szóval nem igazán értem a borzolása okát... de ha neki ez esik jól, most minek szóljak rá, hogy ne borzoljon, ha tudom, hogy úgyse lesz balhé. Mindig mondom a gazdinak, hogy ne aggódjon, csak azért borzol, mert egy kis pöts, és azon se lepődjön meg,hogy ha belemelegszik a játékba, akkor morog, hörög, röfög, ugat, szóval pofázik közben. Ezután a bevezető után általában mindenki a röfögést várja, és nagyon lelkesek, ha elkezdi :D
Köszönöm a válaszokat :)
Igen, az enyém is játszik utána a kutyákkal, nagyon szereti őket, de ezzel a lopakodással/vadászással/kúszással halálra rémít sok gazdit és ezért kerülnek ki minket :(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!