Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A mopsz elvan odakint is?

A mopsz elvan odakint is?

Figyelt kérdés

Sziasztok. ugytunk lesz egy kis mopszom. a szobambol erkelyajto van a teraszra, onnan pedig a kertbe. nah most az en tervem az az, hogy a kutya el lesz a teraszon nagyreszt, meg persze ha epp itthon vagyok akkor felolem aztan bejohet egy kicsit meggyontolom :P :)

de ertitek, nem akarok belole hazi kutyat csinalni. tehat ha nem vagyok itthon o nem lesz a szobaba.

igazabol olvasgatok most rola majd meg. otthon boxerem van :) itt boxerem nem lehet, de talan hasonlo termeszetu kutyak. :)

ha esetleg kell tudni roluk valami speckot akkor szivesen fogadok tanacsokat.

udv

2014. júl. 24. 23:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
mopsz társasági kutya, télen megfagy kint, nyáron hőgutát kap. Nem kintre való,vagy tartsd bent rendes mozgatással, vagy válassz egy másik fajtát.
2014. júl. 24. 23:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszolóval értek egyet. A mopsz szobakutya, nem lehet kint tartani, nem elég neki az, hogy "néha bejöhet, ha épp otthon vagyok".
2014. júl. 24. 23:17
 3/8 A kérdező kommentje:
acsi acsi. elfelejtettem emliteni, hogy londonban lakom. telen franko, bejohet, felteve ha hideg lesz, ezen az even egy szem ho sem esett. nyaron kb 11 del korul mar arnyekos szinte az egesz terasz. ha nem vagyok itthon mindenkepp kint lesz vmi kis bunkerbe :)
2014. júl. 24. 23:23
 4/8 A kérdező kommentje:
de azert koszi a valaszokat. mindenkepp utana nezek rendesen mindennek.
2014. júl. 24. 23:24
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
mopsz mindenhol mopsz, szobatisztaságra nevelve, rendesen levezetve az energiáját mopsz lakásba való és kész, ilyen a fajta
2014. júl. 24. 23:27
 6/8 anonim ***** válasza:
A mopsz lakásba való, fogd már fel, hogy sem fizikailag, sem szellemileg, sem egészségügyileg nem maradna meg kint. Ahogy a bettát se rakod ki a kerti tóba. Ez a kutyafajta nagyon érzékeny, Londonban az időjárás rendkívül változékony, és az év minden szakában esik az eső, ami bőven elég, hogy felfázzon vagy megfázzon a kutya. Ha nem tudod megoldani, hogy benti kutya legyen, akkor inkább válassz másik fajtát.
2014. júl. 25. 09:49
 7/8 anonim ***** válasza:
A mopsz szobakutya. Kint tartásra alkalmatlan akár Londonban, akár Budapesten. Benti kutya, mivel minden országban van hideg és meleg is egyaránt. A hidegben megfagyna a melegben pedig hamar hőgutát kapna (nem kell 30 fok, elég 20-25 is ha tartósan napos), nem arra tenyésztették, hogy kint legyen a fagyos levegőben, vagy esőben, 30 fokban. Ráadásul amilyen kicsi szerintem sokkal jobban "illik" a házba, mint a kertbe.
2014. júl. 25. 13:06
 8/8 anonim válasza:

Eléggé problémás fajta és valóban nem lehet kint tartani. Nyáron melegben még a sétáltatást is okosan, elővigyázatosan kell időzíteni.

Nem éri meg kutyát tartani ha nem a neki legmegfelelőbb körülmények között tartják, ne kínozd inkább válasz másikat vagy old meg hogy bent lehessen. Ha bent tartod szerintem a kutya-gazdi viszony is sokkal jobb lesz.

2014. júl. 28. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!