Szerintetek ivartalanitsam?
Ha tudsz rá figyelni, nem érdekel hogy nagyobb esélye lesz a betegségekre, esetleg elszökhet tölled egy szuka után és kiabálhatsz utána nem fogja érdekelni, akkor ne
Ha azt akarod hogy tovább éljen, bármikor nyugottan vihesd más kutyák közé mert nem fog összemarakodni senkivel a szukák miatt, és szinte teljesen ki akarod zárni a nemi betegségeket akkor hajrá, te döntésed max 20k forint, 1 órás műtét, és ha rendes helyen csinálod pár napon el is felejti és semmi baja se lesz
Szerintem ivartalanítsd mert:
-nem fog elszökni egy szuka miatt
-hosszab élete lesz
-jó pár betegséget megelőzhet
-biztosan nem lesznek utódai
Első, miért ne? Inkább indulatból írtál.
Szerintem ivartalanítsd. Szerintem ha már nem lesz utód (a yorki tenyésztése pedig nagy hozzáértést igényel, és nem viszed fedeztetni, akkor csak a rosszat kapná az ivarosságból. Minek legyenek ott ezek a szervek, minek rákosodna, hordozná a betegségek kockázatát, minek kínoznák a hormonok, miért lenne neked jó tartóztatni, ha tüzelő szukát érez?
Ez az én véleményem, az enyém is ivartalanítva van, pedig szuka. És Pesten drágább a műtét, a 20k nagyon maximum, vidéken inkább 10.
Ha nem szeretnél tenyészteni, akkor mindenképpen!
Egészségesebb, hosszabb életű kutyus, aki nyugisabb, és a szukás gazdik sem fognak előletek menekülni a futtatóban, mikor tüzel a kutyájuk.
Békésebb és egyszerűbb az együttélés mindenkinek, a kutyusnak pedig jó is :)
(Nálunk két cica van, mindkettő ivartalanított)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!