Ivartalanítsam a kutyám vagy ne?
1éves kan labrador!
Ha azt mondod, hogy ivartalanítsam indokold légyszíves! :) És akkor is ha azt mondod, hogy nem!:)
Ivartalanítsd,mert:
1.Ezzel egy halom betegséget elkerülsz.(nem azt hogy megfázik,ivari betegséget)
2.Ha elszökik csajozni,szaporítod a gazdátlan kutyusok számát(igaz nekik nem neked kell gazdit találni,de attólmég többen lesznek)
Szeretnél vele kiállításra járni , ha igen szeretnéd bevonni a tenyésztésbe ?
Ha nem akkor nyugodtan ivartalanítsd mert sok betegséget , szökést megelőzöl.:)
Én ivartalaníttatnám, több okból kifolyólag is.
- Mindenféle ronda betegségek kockázata csökken vagy teljesen megszűnik, ráadásul ezek sokszor öregkorban jelentkező bajok, amiket akkor már nem lehet műteni, ilyen fiatalon meg meg se kottyan a kutyának.
- Egyszerűbb nevelni, ami neki is jó.
- Nem szív minden tüzeléskor, mint a torkos borz, és végképp nem fog csavarogni meg balhézni.
- A nyugalom a hosszú élet titka, a hormonok pedig a nyugalom ellen vannak. A sajátjaimat is szüneteltetném, ha tehetném :D
Még egyszerábben megfogalmazva:
Sok kutya él az utcán, és nincs is már annyirarájuk igény így sok állat csak a gyepire kerül be és altatás vár rájuk.
Ha pedig a kutyád törzskönyvvel NEM rendelkezik akkor szaporításnak minősülne ha elletnéd, szóval ivartalanítsd
ezt olvasd el:
plusz rákos megbetegedések esélye is csökken (hererák),valamint hosszabb élettartam,nyugodtabb természet
Akik lepontoztak azoknak!
Nagytestű kan kutyámat 8 hónaposan ivartalaníttattam. A műtét után az addig vaskos lábú, erős csontozatú kutya megnyúlt, elveszítette az addigra kialakulóban lévő szép kanos jellegét és olyan lett, mit egy szuka. Nem ajánlom kanoknál a korai ivartalanítást, hacsak nincs rá különösebb ok, ami indokolttá teszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!