Büdi szája van a kutyámnak! Holtudok venni Pedigree Dentastix Fresh-t?
Szia,
Gyakorlatilag bármelyik hipermarketben (Tesco, Spar, Auchan tuti), illetve a nagyobb állateledelboltokban is lehet kapni, bár nem olcsó és az én kutyámnak csak minimálisan segített.
Nem tudom mivel eteted, de az enyémnél a házikoszt és a szárnyashúsok megvonása használt, mert még a csirkés száraztáptól is büdös volt a szája, de ahogy átálltunk a marhára, vadasra, nyúlra, mintha elvágták volna :)
A műcsontok, rágcsák arra valók, hogy a lepedéket eltávolítsák a fogakról. Ezek közül is érdemes inkább a drágábbat venni, a Pedigree elég alja kategória. Ráadásul a Denta Stix elég puha, az én kutyáim egy perc alatt ledarálják...
Nálunk a préselt marhabőr műcsont vált be, ill. a Rinti márka. Fressnapfban kapható, a marhabőr csont meg szinte bárhol.
Ha nem fogköves, mégis büdös, akkor állatorvostól, állatpatikából lehet venni olyan port, ami a kajájára szórva megszünteti a rossz leheletet és a lepedékképződést is. Ez nem olcsó, de egy doboz egy évig is eltart. Most hirtelen nem ugrik be a neve, de ha mégis, majd még írok... :)
A dentasix egy nagy marhaság.Csak a gazda pénztárcájának van kitalálva,a kutyának nem lesz jobb tőle.
Etesd normális táppal,vagy hússal,zöldséggel és nem lesz büdös a szája.
Nálunk is volt olyan,hogy büdös volt a kutya szája.Aztán ha lihegett vagy megnyalt minket olyan büdös lett,nem lehetett megmaradni mellette.Majd elvittük dokihoz,aki azt mondta,hogy hátulsó fogai el vannak rohadva,vastagon van rajta a fogkő. Kérdezte mivel etetjük mondtunk konzerv meg táp. Mondta a doki,hogy a konzervet felejtsük el, kapjon csak tápot,meg hetente min 2x vmi csontot rágcsálni.
Úgy is lett tápot is váltottunk meg csontot is kapott.Rendbe jött.
Dentastix meg nem ér semmit a doki mondta, a kutyák eljátszanak vele,de nem használ semmit,akkor már inkább préselt marhabőr.
Köszönöm a válaszokat.
Igazából vegyesen kap mindent, házikosztot is meg drágább fajta kaját is.
A poros megoldás sajnos nem vált be, mert azt nem eszi meg.Kipróbálok mindenféleképpen pár tippet! Köszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!