Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagyon undorító, ha én így...

Nagyon undorító, ha én így szeretnék örökbefogadni?

Figyelt kérdés

Párommal nem régen elvesztettük szeretett kutyánkat. A városomban 2 menhely is van, illetve az egyik gyepi. Nem messze vannak egymástól (kocsival kb. 5 percre).

Arra gondoltam, hogy mivel 2 kutyust is szeretnénk, körülnézünk mind a két helyen, felírjuk a kennelszámát, kikérjük a kinézett kutyusokat, megismerkedünk velük, és az alapján döntünk, hogy ki nő jobban a szívünkhez.

(már előre látom milyen sírás lesz a végén..)

Én, hogy őszinte legyek, bármilyen kutyát képes vagyok megszeretni, lehet az kicsi, nagy, 3 lábú, vak vagy makk egészséges, tényleg sose néztem, hogy milyen fajta, milyen kutya, honnan jött, stb..

A barátom viszont olyan, hogy jó-jó, szereti az összes kutyát, de neki kell az a kis plusz, amiről érzi, hogy neki az a kutya kell.

Szóval ez így nagyon válogatósnak látszik?

2014. júl. 22. 09:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
63%
Nem hinném, hogy belemennek a menhelyen...gondolj bele a kutya helyébe...kikerül a menhelyről, majd vissza...egyszerűbb, ha Ti jártok ki látogatni, sétáltani rendszeresen, hogy eldöntsétek
2014. júl. 22. 09:34
 2/13 anonim ***** válasza:
84%
Ne bolondozz már, jó estben 10- 15 évre választotok társat, még jó, hogy válogatósak vagytok. Nincs ebben az égvilágon semmi kivetnivaló, felelős döntést hoztok, átgondoljátok, megismerkedtek a kutyákkal, ez alapján döntötök. Mindenkinek így kéne.
2014. júl. 22. 09:34
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Mármint a kikérjük gondolom azt takarja, hogy kiviszitek kicsit sétálni, ismerkedni, nem azt, hogy hazaviszitek, és visszaviszitek.
2014. júl. 22. 09:35
 4/13 Andizsuzsi ***** válasza:
82%
Teljesen normális hozzáállás, és jobb menhelyen ennek örülnek, attól függetlenül, hogy onnan választatok-e végül.
2014. júl. 22. 09:40
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

A kikérést ugye nem úgy érted, hogy hazaviszitek pár hétre, hanem kis séta, ismerkedés?

Haza ne vigyétek. És a másikat meg utána visszaviszitek? Lenne hozzá szíved?

Az ismerkedés jó ötlet, hiszen nem minden habitusú kutya illik mindenkihez.

2014. júl. 22. 09:58
 6/13 Platypus ***** válasza:
Szerintem korrektebb lenne ha ideiglenes befogadónak jelentkeznétek valamelyik állatvédő szervezethez. Ha a kutya a szívetekhez nő, megtartjátok, ha nem akkor megvárjátok amíg jelentkezik érte egy végleges gazda és kaptok új ideiglenest.
2014. júl. 22. 12:21
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ez a normális lenne. Nem az olyan maszlagnak kell hinni, hogy az első kutya amelyik megnyalja a kezed, az lesz a tiéd, meg majd ő kiválaszt. A francokat, ez 15 évre szól, felelősen kell választani az embernek, mert ő ért ehhez, nem a kutya.
2014. júl. 22. 13:17
 8/13 A kérdező kommentje:

Jajj, rosszul írtam valószínűleg, bocsánat.

Tehát én úgy gondoltam, hogy mondjuk 1 héten keresztül minden nap kimegyünk a menhelyre (menhelyekre) pár órára, és ismerkedünk a kutyákkal.

Itt az egyik menhelyen havonta szokott lenni kutyagolás, ami azt foglalja magába, hogy állatbarátok kijönnek a menhelyre, és kapnak egy kutyust, amit megsétáltatnak 30-60 percen keresztül.

És mivel mi is tapasztalt kutyagolók vagyunk, megfigyeltük, hogy minden kutya először tiszta "bolond", annyira akar szabadulni a kennelből, majd mikor kiérünk a tisztásra, és magunk vagyunk, sokkal másabb lesz, sokkal kiegyensúlyozottabb (már amelyik:D), előjön a valódi énje.

És innen az ötlet, hogy akkor a kinézett (de még nem ismert) kutyával menni pár kört, és megfigyelni, hogy hogyan reagál hozzánk.

Volt olyan kutya, akinek mindegy volt, hogy ki van a póráz másik végén, csak menni akart, igaz, nem is tudott a szívünkhöz nőni annyira, hogy megsirassam. De van egy kutya, őt többször kivisszük, hát az állításom szerint a legjobb kutya a menhelyen (najó, csak azért, mert őt ismerem). Nekem van egy sanda gyanúm, hogy ő lesz az egyik választott, de azért ne siessünk előre.

Szóval a lényeg az, hogy csak a környéken sétálnánk vele, meg kicsit több időt töltenénk a kiszemeltekkel külön, a menhelytől arrébb (hogy ne zavarjon senkit a sok kutyaugatás). Nem vinnénk haza, tudom, milyen érzés lenne ha hazavinnénk. Én nem is tudom, hogy így is hogyan fogok választani, mert már attól sírógörcsöt kapok, ha sétáltatás után vissza kell vinni a kutyust a helyére.:(

2014. júl. 22. 14:09
 9/13 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%
Mindenkinek ilyen felelősségteljesen kéne kutyát választania. De én is remélem, hogy nem hazaviszitek, hanem a menhelyre jártok majd ki sétáltatni-ismerkedni mindkettőhöz, és amelyik jobban passzol hozzátok, azt viszitek haza!
2014. júl. 22. 14:15
 10/13 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%
Közben írtad is :) Így teljesen jó a módszeretek! :)
2014. júl. 22. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!