Mi alapján adsz nevet a kutyádnak? Csak hangzásra? Figyelsz, hogy passzoljon a kutyus jelleméhez, külleméhez? Utánanézel, mi a jelentése (ha van) a névnek?
Az előző kutyám (egy fekete tacsi, szuka) neve Suzy volt. 6 éves koromban kaptam, én is neveztem el őt. Nagyon édesen aludt, a Szuszi nevet akartam neki adni, de mivel anyunak gyerekkorában volt már olyan nevű kutyája,így a Suzy nevet javasolta.
A mostani kutyám, Balto egy foxi keverék kan kutyus. A húgom, aki akkor 2 éves volt pont a kölyök megérkezése előtt pár nappal látta a Balto című rajzfilmet. Anyira megtetszett neki a név, hogy ragaszkodott hozzá, hogy úgy nevezzük el. Én Mázlinak szerettem volna hívni, deegy akaratos kisgyereknek igaza kell, hogy legyen. A jelentésének csak most néztem utána a kérdést olvasva és jól meglepődtem. A név jelentése 'fehér' és a kutyusunk fekete. :)
"A kutyának mindegy milyen nevet kap, azt adok neki, ami nekem tetszik."
Ez evidencia, nem? Nem erre voltam kíváncsi.
6-os vagyok.
Ja igen, arra szoktam figyelni, hogy két szótagú név legyen, mert az könnyen és gyorsan kiejthető, a kutya is hamar megjegyzi.
Először is utálom a gügyögő hangzású tucatneveket (Liza, Molly, Mona, Spiky stb.) Embernevet se szívesen adok állatnak, kivéve, ha pl. kifejezetten Jolánka feje van.
Igyekszem magyar nevet választani a kutyáimnak, de lehetőleg nem túl őshunszittyát... :)
Amúgy kuvaszom van, és nála kimondottan fontos volt, hogy magyar neve legyen, kicsit "ősmagyar" hangzású. A jelleméhez nincs köze.
A másik kutyám a viselkedéséről kapta a nevét, ami "tucat" kutyanév volt valaha, de ma már kimondottan ritka. (Mint pl. a Bodri.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!