Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy változtassak az étrendjén?

Hogy változtassak az étrendjén?

Figyelt kérdés

Fiatal, 9 hónapos csivava. 1-1 hátsó fogán nagy barna foltot véltem felfedezni.

Amit eszik: puha dolgok: sajt, frankfurti virsli, pulykasonka, főtt csirkemell (ezek bár mindennaposak, de napi szinten csak 1-1 falat, nem több.

Keményebb dolgok: Acana táp és préselt csontfélék, amelyek nyállal érintkezve megpuhulnak.

Én adnék neki csontot, hogy erős és egészségesek legyenek a fogai, de az állatorvos azt mondta, hogy eszembe se jusson. Szívem szerint megpróbálkoznék a csonttal, csak nem tudom, hogy milyen csontot kaphat.

Dentastix és egyéb kutyafogkefét azért nem vettem, mert itt olvastam, hogy nem sokat érnek. Az állatorvos meg elrettentett a csonttól.

Mit tanácsoltok? Mit adjak neki, hogy egészségesek legyenek a fogai? Amennyiben a csontot írjátok megtennétek, hogy adtok tippet milyen csont legyen?

Köszönöm szépen!

2014. júl. 19. 19:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én nyers marha térdcsontot szoktam adni a kutyámnak, azt csak rágcsálja, farigcsálja, nem nagyon tudja megenni. Nincs is fogköve. Mondjuk az én kutyám rotti, nem tudom egy csivava hogyan birkózik meg vele, mivel némelyik csont akár akkora is lehet, mint a kutyád :) Azért próbáld meg, hátha megtetszik neki. Sertés csont nem ajánlott, mert bélelzáródást okozhat.
2014. júl. 19. 19:28
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! A marhának bármely csontját megkaphatja?
2014. júl. 19. 19:35
 3/6 anonim ***** válasza:
85%
Próbáld ki a velős csontot, és a térdcsontot amit már írtam, nekünk az vált be fogtisztítás gyanánt. Kérj a hentestől kisebb darabokat, ami megfelelő méret a kiskutyádnak. S ha idegenkedsz a nyerstől, nyugodtan meg is főzheted neki.
2014. júl. 19. 19:42
 4/6 anonim ***** válasza:

A velőscsont az egyik legkeményebb csont. Azt nem lehet elrágni egy csivinek.

Szerezz csirke mellcsontot. Nyersen add neki oda azt a porcos részt. Nem csont, viszont rágnia kell.

Csirke lábát szintén nyersen. Ezek valók először neki. Ha megtanult rágni, marha gerincet szoktam venni húsos csontként, annak a borda része is jól rágható. Persze, ne naponta add neki.

2014. júl. 20. 00:14
 5/6 anonim ***** válasza:

rágcsálni kell a velőscsontot, nem elrágni!

marhabordával vigyázz kérdező mert szilánkosan is tud törni rágásnál, kiszúrhatja a beleit...

2014. júl. 20. 00:50
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat!
2014. júl. 20. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!