Hogy változtassak az étrendjén?
Fiatal, 9 hónapos csivava. 1-1 hátsó fogán nagy barna foltot véltem felfedezni.
Amit eszik: puha dolgok: sajt, frankfurti virsli, pulykasonka, főtt csirkemell (ezek bár mindennaposak, de napi szinten csak 1-1 falat, nem több.
Keményebb dolgok: Acana táp és préselt csontfélék, amelyek nyállal érintkezve megpuhulnak.
Én adnék neki csontot, hogy erős és egészségesek legyenek a fogai, de az állatorvos azt mondta, hogy eszembe se jusson. Szívem szerint megpróbálkoznék a csonttal, csak nem tudom, hogy milyen csontot kaphat.
Dentastix és egyéb kutyafogkefét azért nem vettem, mert itt olvastam, hogy nem sokat érnek. Az állatorvos meg elrettentett a csonttól.
Mit tanácsoltok? Mit adjak neki, hogy egészségesek legyenek a fogai? Amennyiben a csontot írjátok megtennétek, hogy adtok tippet milyen csont legyen?
Köszönöm szépen!
A velőscsont az egyik legkeményebb csont. Azt nem lehet elrágni egy csivinek.
Szerezz csirke mellcsontot. Nyersen add neki oda azt a porcos részt. Nem csont, viszont rágnia kell.
Csirke lábát szintén nyersen. Ezek valók először neki. Ha megtanult rágni, marha gerincet szoktam venni húsos csontként, annak a borda része is jól rágható. Persze, ne naponta add neki.
rágcsálni kell a velőscsontot, nem elrágni!
marhabordával vigyázz kérdező mert szilánkosan is tud törni rágásnál, kiszúrhatja a beleit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!