Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kis kutya sír mit lehet tenni?

Kis kutya sír mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Van egy 11 hetes francia bulldog kis kutyám (fiú) ha Pesten van a lakásban akkor egy szava sincs max napközben egyszer kétszer megszólal. De ha kinn vagyok vele Érden szüleimnél akiknek most szintén van egy 9 hetes francia bulldog kis kutyája (lány) akkor az enyém egész éjjel sír (max elalszik 1-2 jó esetben 3 órára de utána újra kezdi). Először gondoltunk arra, hogy össze engedjük őket és aludjanak együtt ne csak nappal felügyelet mellett játszhassanak egymással akkor csöndbe van de előbb vagy utóbb (ez kb 2-3 perc) valamelyikük el kezd durvulni és legalábbis szerintem eléggé agresszívan harapják egymást. Egyikük se adja jelét annak, hogy fájna nekik vagy valami de nem szeretném, hogy megsérüljön valamelyik. Szóval mit lehetne tenni annak érdekében, hogy csöndbe legyen legalább az éjszaka? Sajnos még 1 oltás kell neki amíg utcára vihetjük akkor már mondjuk megkezdődnek kora reggel meg este a nagyobb séták amennyiben ezt az időjárás is engedi és akkor eléggé le lehet fárasztani. Itt Érden mondjuk napközben kinn lehetnek a kertben de itt is csak max nagyon kora délelőtt meg este felé. A többi időt meg ha épp nem velem vagy anyámék kutyájával tölti akkor alszik és ezért is van majdnem egész éjjel ébren. Elég kellemetlen, hogy egy éjszaka alatt tudok aludni 1 max 2 órát :S Sajnos még a szobatisztasággal is hadi lábon áll mármint otthon Pesten van neki lerakva ilyen kutya pelenka de 10 alkalomból kb 1x hajlandó oda rakni a terméket ezért sem lehet benn a szobámban. Csak azért is kérdezem, mert a régi kutyusom akkor éjszaka sírt tán 2-3 percig amikor haza hoztam onnantól kezdve egy árva hangot se szólt az éjjel. Vagy lehet az a gond, hogy jelenleg nem dolgozom és így ezért egész nap otthon vagyok max 1-2 órára megyek el és akkor egész nap tudok vele foglalkozni.

2014. júl. 18. 21:48
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Látom nehéz a felfogásod vagy csak nem vagy képes olvasni... Épp ezen szokásuk miatt hagyjuk őket CSAK FELÜGYELET mellett egymással játszani... és ezért nem hagyjuk h éjszaka egy fekhelyen és egy térben legyenek.

De azért csak neked csak most kiemelem a lényeget.." Először gondoltunk arra, hogy össze engedjük őket és aludjanak együtt ne csak nappal felügyelet mellett játszhassanak egymással akkor csöndbe van de előbb vagy utóbb (ez kb 2-3 perc) valamelyikük el kezd durvulni és legalábbis szerintem eléggé agresszívan harapják egymást. "

2014. júl. 19. 00:11
 12/14 anonim ***** válasza:

Azért sír mert egy idegen helyen kell egyedül lennie. Rengeteg kiskutya sír éjjel eleinte, még otthon is. Általában azt mondják hogy nem szabad odamenni hozzá, hogy megszokja, és akkor előbb utóbb abba hagyja, de mivel te ide oda utazol vele neki nehezebb dolga van. Főleg hogy ott a másik kiskutya, alap hogy oda akar menni hozzá. A helyedbe össze engedném őket, szerintem egy 11 hetes és egy 9 hetes kutya nem igazán tudnak kárt tenni egymásban. Ők csak így játszanak, nem lesz semmi bajuk.

Mellesleg én nem utazgatnék ilyen kicsi kutyával, csak ha már megvannak az oltásai, és megtanulta az alap dolgokat, és teljesen megszokta az új otthonát, és a gazdiját.

2014. júl. 19. 10:16
 13/14 anonim ***** válasza:

A baj, h nagyon sokan beleesnek abba a hibába, h volt egy kutyájuk, amelyikkel szerencséjük volt és ösztönösen ráéreztek egymásra, vagy tényleg annyira egyszerű volt azzal a kutyával...és utána egy problémással, amelyikkel már nem olyan egyszerű, már nem tudnak mit kezdeni.

Az első amit én csinálnék - és amit én is csináltam a saját kutyáimmal amíg kölykök: box. Vegyetek egy műanyag szállítóboxot vagy összecsukható fémkennelt. Ebbe fokozatosan be kell szoktatni a kutyát - úgy h minden ami ott történik vele, az jó legyen. Pl. ott kapja a kajáját, akár egyesével, szemenként, bedobálva, h maga menjen be érte. Ez kb 1 nap. Néha rácsukjátok, aztán kiengeditek pár pillanat után, majd ezt az időt növelitek. A lényeg h megszeresse a boxot, szeressen bent lenni. És innentől ebben altatjátok. Fontos szabály, akkor jöhet ki amikor ti mondjátok, és nem akkor amikor kinyílik az ajtó. Mivel még kicsi - ezért amint kiveszitek le kell vinni pisilni.

A box még azért is jó, mert a kutyában nem rögzülnek a rossz dolgok. Ugyanis ha olyankor csinál rosszat mikor nem vagytok otthon vagy alszotok és nem tudtok rászólni, akkor azok a rosszaságok könnyen rögzülhetnek és válhatnak szokásokká, amit aztán sokkal nehezebb kinevelni.

2014. júl. 19. 17:34
 14/14 anonim ***** válasza:

Kutyapelenkával soha nem lesz szobatiszta.A kutyapelenka is a szobában van,tehát becsinál a szobába.A kutyapelenka egy marketinfogás olyanok számára,akik nem ismerik a kutyákat.

Attól,hogy volt egy kutyád,akivel mázlid volt,még semmit nem tudsz magáról a fajról,mint 'kutya'.

A kutya társas lény,falkában él,naná hogy sír,ha hirtelen egyedül marad.

Lefárasztani is le lehet,főleg egy fr. buldogot.Játék,séta,tanulás.(Normálisan megtanítod a szobatisztaságra,nem pelenkára,hanem kint a fűre,ahova kell)

Elviszed kutyaiskolába (ez neked hasznos lesz) és feltankolsz kutyanevelési és etológiai könyvekből.És a problémád máris meg van oldva.Itt nem lehet 10 mondatban leírni,azt sem látjuk,hogy te mit csinálsz jól,és rosszul.És azt sem látjuk mit reagál a kutya.A kutyák pedig nem sablonra vannak gyártva,van amelyiknél ez a techinka használ,van amelyiknél más.Kutyaiskola!

2014. júl. 20. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!