Van egy 11 hetes francia bulldog kis kutyám (fiú) ha Pesten van a lakásban akkor egy szava sincs max napközben egyszer kétszer megszólal. De ha kinn vagyok vele Érden szüleimnél akiknek most szintén van egy 9 hetes francia bulldog kis kutyája (lány) akkor az enyém egész éjjel sír (max elalszik 1-2 jó esetben 3 órára de utána újra kezdi). Először gondoltunk arra, hogy össze engedjük őket és aludjanak együtt ne csak nappal felügyelet mellett játszhassanak egymással akkor csöndbe van de előbb vagy utóbb (ez kb 2-3 perc) valamelyikük el kezd durvulni és legalábbis szerintem eléggé agresszívan harapják egymást. Egyikük se adja jelét annak, hogy fájna nekik vagy valami de nem szeretném, hogy megsérüljön valamelyik. Szóval mit lehetne tenni annak érdekében, hogy csöndbe legyen legalább az éjszaka? Sajnos még 1 oltás kell neki amíg utcára vihetjük akkor már mondjuk megkezdődnek kora reggel meg este a nagyobb séták amennyiben ezt az időjárás is engedi és akkor eléggé le lehet fárasztani. Itt Érden mondjuk napközben kinn lehetnek a kertben de itt is csak max nagyon kora délelőtt meg este felé. A többi időt meg ha épp nem velem vagy anyámék kutyájával tölti akkor alszik és ezért is van majdnem egész éjjel ébren. Elég kellemetlen, hogy egy éjszaka alatt tudok aludni 1 max 2 órát :S Sajnos még a szobatisztasággal is hadi lábon áll mármint otthon Pesten van neki lerakva ilyen kutya pelenka de 10 alkalomból kb 1x hajlandó oda rakni a terméket ezért sem lehet benn a szobámban. Csak azért is kérdezem, mert a régi kutyusom akkor éjszaka sírt tán 2-3 percig amikor haza hoztam onnantól kezdve egy árva hangot se szólt az éjjel. Vagy lehet az a gond, hogy jelenleg nem dolgozom és így ezért egész nap otthon vagyok max 1-2 órára megyek el és akkor egész nap tudok vele foglalkozni.
Kifelejtettem, hogy a régi kutyus amikor el lett hozva dolgoztam és akkor nem volt 0-24 es felügyelet sokszor volt otthon egyedül 8 órát is ha párom és én is egy műszakba kerültünk (szerencsére ez kb 2 havonta 1 max 2 hetet jelentet mert én 3 párom 2 műszakban melózott). Egyéb esetekben max 3 órát volt magára hagyva.
2014. júl. 18. 21:52
2/14 anonim válasza:
Kert van és nem tudod kifárasztani estére a kiskutyát?
Szerinted csak sétán lehet lefárasztani? Ráadásul ott van egy másik kölyök is, akivel remekül játszhatna. A két kölyök meg nem fogja széttépni egymást, csak kutya módjára játszanak.
2014. júl. 18. 21:53
3/14 A kérdező kommentje:
Igen nem tudom mivel egész nap 30+ fokok vannak rólam is fél meztelenül dől a víz 3 perc se kell hozzá, hogy megszáradjak ha lezuhanyzok és max csak este viszem ki a kutyát amikor már csökken a hőmérséklet mivel francia bulldog és nem szabad melegben dolgoztatni/erőltetni.
2014. júl. 18. 21:57
4/14 A kérdező kommentje:
De itt még mindig az volt a kérdés, hogy mit tegyek ? Mivel ha ki is van fáradva akkor elalszik alszik 2-3 órát max és el kezdi a sírást újra!!
2014. júl. 18. 21:58
5/14 anonim válasza:
Az a gond, hogy nem értesz a kutyákhoz.
2014. júl. 18. 22:00
6/14 A kérdező kommentje:
Aha biztos igazad van akkor az előző kutyám is a hozzá nem értés miatt volt szó fogadó szobatiszta hallgatott az alapvető parancsokra (ül marad fekszik) és volt csöndben az éjszaka. De látom a bepofázás megy de a segítség az már nem köszönöm a nagy semmit...
2014. júl. 18. 22:05
7/14 anonim válasza:
szerintem engedjétek össze őket, a kutyák és a macskák is így játszanak de vigyáznak egymásra azért ők is hogy ne essen bajuk,
2014. júl. 18. 22:13
8/14 anonim válasza:
Engedd oda a másik kicsihez. Valószínű szeretne hozzábújni. Nem játszanak olyan durván, csak úgy tűnik neked. Előfordul, hogy megtépik egymás fülét, de azért nem ölik meg egymást. Max lesz egy-két karcolás rajtuk.
Ha mindig felkelsz hozzá, akkor később el is várja, hogy ugorj azonnal. Ha elkezd sírni, akkor ne menj azonnal, egy idő után abba fogja hagyni.
Mászkálnak ők éjjel is, de visszamennek a helyükre és alszanak tovább. Az enyémek még játszanak is sokszor éjjel, de soha nem megyek oda hozzájuk. Szépen visszafekszenek aludni.
2014. júl. 18. 22:19
9/14 A kérdező kommentje:
Engedném is szívesen csak néha úgy harapja egyik a másikat mint amikor az oroszlán tépi a gazella húsát rossz példa de a lényeget el mondja. Szó szerint mintha marcangolná és húzza maga után (leginkább az én kutyum csinálja mivel ő az idősebb és ebből kifolyólag nagyobb is)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!