Miért nem akarod ivartalanítani a kutyád? Kan vagy szuka?
Én egyenlőre még nem ivaratalanítom a szukámat. 1,5 éves amstaffom van.
Úgytervezem, hogy megcsináltatom neki majd tavasszal az egészségügyi szűréseket (dp, stb), és ha esetleg nem lesznek jók az eredmények akkor ivartalaníttatom. Ha jók lesznek az eredmények, akkor még nem. Nyáron akarok vele HPO1-es vizsgát, elviszem pár versenyre (munkaverseny) és ha nem úgy "muzsikál" ahogy elvárom tőle, akkor ivartalaníttatom.
Addigis nem lesznek kölykei, csakis ezek után, és maximum egyszer. De még ez se biztos. Majd kiderül.
21:57 vagyok! A kutyák álltalában nagyon meghíznak az ivartalaníatás után ( javítsatok ki ha nem így van:D )
Nem vagyok felelőtlen az én kutyáim, tudom mit válaltam mikor szuka kutyát választottam. A tüzelés nem betegség!!!
Akkor ki is javítanálak. :)
Mert az enyém is ivartalanított szuka és egyáltalán nem hízott meg és a többi ismerősöm ivartalanított szukája sem. De igen, van kivétel, de az övék sem az ivartalanítástól hízott el - bár ők állítják, hogy igen, de azért mindőjük bevallotta, hogy nem bírnak a kutyeráló szemeknek ellen állni és bizony szinte mindig lepottyan az asztalról egy-két falat. Na hát akkor tényleg az ivartalanítástól dagadtak, nemde...?
Álvemhes volt már a kutyád? Nem félsz a méhgyulladástól és az idős kori ivarszervi daganotoktól?
Úgy érzem kostolgatsz! JÓ tartás, jó takarmány, redszeres mozgás, jó genetika ( a se**ük is ki van nyalva)
Kérdésedre válaszolva: NEM félek. Az állatorvos 2 hetente jön átnézni a kutyáimat. 4 kutyánál ez már alap (szerintem)
Mi a megelőzésre költünk....
Nem kóstolgatlak, csak a valódi miértre még mindig nem adtál választ, a kérdésben pedig ez is benne van. :)
Ellenzed az ivartalanítást? De miért? Azért "kóstolgatlak", mert szeretném tudni, miért gondolkodsz így, de valódi indokokkal. Nem akarok vitázni azon, hogy jól tartod-e őket, mert biztos így van. Csak arra szeretnék választ kapni, hogy Te miért nem ivartalanítasz? Miért jobb ez így Neked, miért a megelőzésnek ezt a fajtáját válaszod és miért ne az ivartalanítást? Vagy netán Tenyésztő vagy? Ne vedd sértésnek, de pont olyan célzattal raktam ki a kérdést, hogy megtudjam, aki nem ivartalanít vagy ellenzi, az ugyan MIÉRT is?
Természetesen a Tenyésztés teljesen más eset, de ezt csak úgy tartom elfogadhatónak, ha törzskönyvvel, genetikai szűrésekkel, tenyészszemlével stb. végzik és minden evvel járó hivatalos formában.
Na de visszatérve. Akkor MIÉRT is? :)
Nekünk több ivartalanított kutyánk, cicán volt az évek folyamán. Jelenleg 2 nőstény macsek és 2 kan kutya él ivartalanítva velünk.
Nincsenek elhízva!
Nem is értem, hogy megfelelő mennyiségű minőségi tápon és megfelelő mozgatás mellett, hogy tudnának elhízni az ivartalanított állatok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!