Tudnátok nekem picit segíteni pitbullal kapcsolatban? ( többi lent )
Kedves 3-as. Nem tudom honnan vetted ezt az oltári baromságot, de egy elég sajátos keveréke a tévhiteknek, és a valóságnak.
Lényeg a lényeg, hogy az amerikai pit bull terrier egy teljesen külön álló fajta. Mivel az FCI nem ismeri el külön fajtaként, így kicsit körülményesebb a dolog, mivel két amerikai fajta klub törzskönyvezi ezeket a kutyákat, az ADBA és az UKC. Itthon nagyon kevés igazi pit-et lehet találni, de azokat igen borsos áron. A különböző apróhirdetési oldalakon árult "fajtiszta pitbull" kutyáknak elég kevés köze van az igazihoz, amstaff/pit/staffbull keverékek 10-15e forintért. Neten nem is nagyon fogsz találni még normális kennelt sem, javaslom, hogy látogass ki súlyhúzó versenyekre ott nagyobb eséllyel találkozol tenyésztőkkel.
Megkérdezhetem, hogy pontosan miért pont ezt a fajtát választottad? Esetleg vannak vele sport céljaid? Mert kanapékutyának, vagy a kertbe dísznek egy akármilyen menhelyes kutya is megfelel.
Nem tudom, hogy ki mire gondol, ha az amerikai pitbull terrierről van szó, de nekem ez a kutya jut róla eszembe:
sokkal vékonyabb a feje, mint a kérdező által linkelt kutyának.
Kérdező! A te linkelt kutyád már a bully típus! úgy keresd.
Amúgy van Magyarországon, és semmi köze az amerikai staffordshire terrierhez. lásd feljebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!