Kiválasztottam egy fajtát amit szeretnék tenyészteni. De nem tudom bele fogjak-e. Írnátok nekem pozitív és negatív dolgokat a tenyésztéssel kapcsolatban?
Milyen fajtáról van szó? Csak kíváncsiságból kérdezem.
A tenyésztésnek pozitív oldala, hogy vannak eredményes, egészséges kutyáid, akikkel egy adott fajta jellegzetességeit továbbviszed úgy, hogy közben a lehető legegészségesebbek is legyenek a kicsik.
A negatív oldala, hogy egyrészt sokba kerül. Ki kell választanod a megfelelő kant és/vagy szukád a pároztatáshoz. A kölykök megszületése után 24 órán keresztül felügyelned kell a kutyákat. És utána megfelelő gazdikat is kell találni, ami szintén nem egyszerű.
Ezek jutottak eszembe.
az* ír farkaskutya....Miért? Mert hatalmas és elegáns?
Tudod te milyen kaliberű az a kutya? Volt valaha ilyen kutyád? Úgy érzed, hogy képes lennél eltartani/nevelni egy ilyen jellegű kutyát?
Ha bármelyikre nemmel válaszoltál ezek közül akkor felejtsd el. Ha nem így van kérlek fejtsd ki, hogy mégis hogyan képzelted el:)
És akkor talán segíteni is tudunk....
A legutóbbi mondatodnál sajnos azt kéne mondani, hogy nem nem éri meg, de mégis megéri, mert rengeteg ember inkább fizet egy százast és magához vesz egy fajtatiszta kutyát akinél nem kell attól félnie, hogy az ismeretlen származás miatt bármikor megbetegedhet valamilyen öröklődő betegség miatt.
Viszont ha még soha nem volt ilyen kutyád akkor inkább ne. Akkor már inkább foglalkozz rotikkal azt ismered. Mert lehet, hogy olvastál róla, meg bemagoltál mindent, de nem tudsz ejtőernyőzni csak azért mert te már olvastál róla.......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!