Mostmár nagyon elegem van. Egyfolytában ugat. Tippek?
5 hónapos magyar vizslám EGYFOLYTÁBAN ugat.
Ha tudja hogy itthon vagyunk, kaparja az ajtót, és ugat a kis vinnyogó, sikító hangján. De szünet nélkül.
Hogy szoktassam le? Ma vendégek voltak nálunk, a teraszt "elbarikádoztuk" de 5 órán keresztül egyfolytában ugatott a kutya.
Tudom, hogy nem kéne rá figyelni így leszokna róla, de anyukám rontotta el, mert ha a kutya egyet vakkantott, rögtön ott volt és játszott vele vagy kaját kapott stb.
Így jó hogy ez maradt meg benne...
De lassan elutazunk 1 hétre. Ha itt fog ugatni egész héten, nappal/éjszaka, attól félek a szomszédoknak elegük lesz belőle és átdobnak valami "ajándékot". Hogyan szoktassam le?
Nem értem a sok kerti vizslatartót manapság, de tényleg... Menj ki, simogasd meg a kutyád, és nézd meg a bundáját. Szerinted? Jó neki kint? Biztosan a -20-ban is könyörögni fog mert olyan jó neki. Ha meg apád ekkora ... akkor minek kellett a vizsla? Annyi hosszúszőrű létezik, aminek elég ennyi foglalkozás? Miért? Minek? Hogy megfagyjon?
Amúgy a baj itt van egészen pontosan:
"Az első hónapban bent volt a lakásban, utána már nem."
Egy alapos séta-futtatás-játék és kaja után tegyétek be a helyére és üljetek fel a teraszra. Ha rákezdi megint az ugatást, akkor határozottan szóljatok rá és zavarjátok a helyére...ha csendben van 10-15 percig, menjetek oda, simogassátok meg és ismét hagyjátok ott. Így gyakoroljatok egyre nagyobb időközökkel.
Alapesetben a figyelmen kívül hagyást mondanám, de ha tényleg nem használt eddig, akkor meg kell neki mutatni, hogy ezt NEM engeditek és pont
#21: De okos vagy te is :) Az utcánkban 3 háznál van még vizsla. Egyik sincs bent a lakásban. Télen amúgy a fűtött garázsban van szóval le lehet állni :)
#22: KÖSZÖNÖM!!
".Kapjon minden rákezdett ugatásnál egy vödör vizet"
Hát ezt elég nehéz lesz úgy kivitelezni, hogy azt tanácsolod nekik, hogy ne menjenek ki:)
A kutyák egyébként olyan kis mazok, hogy még ezt is elviselik, csak hogy lássák a gazdit.
#26: Mondom a mai példát. Felkeltem 10kor. Szüleim korán kelők, anya már jóval 10 előtt adott neki reggelit, meg sétáltak is. De 10ig semmi baja nem volt, pihent a kutyus.
11kor elmentünk itthonról (persze közben felélénkült és ugatott rendesen a teraszon 10től 11ig) kb. 1re értünk haza. 1-től fél háromig kint voltam vele. Jó idő volt, együtt pihentünk és annyit játszottam vele hogy a végén felment a teraszra és lefeküdt. Ki volt endesen. Háromkor elmentem. Hazaértem fél ötre, közben anya végig kint volt vele. Fél öttől 6ig játszottunk vele. Össze-vissza rohangált, ugrált. Jól lefárasztottuk.
Na és egy ilyen nap után képes még hisztizni és ugatni hogy miért nem megyünk ki hozzá.. Kész vicc :D Fél héttől fél nyolcig ugatott és hisztizett a teraszon. Utána bezártuk az erkélyajtót (azért nem tudott bejönni mert elbarikádoztuk), és olyan eszes, hogy elkezdett rosszalkodni.. Persze hogy anya kiment rászólni... De utána lezártuk a teraszról is, és azóta alszik hál' istennek. :D
Na de ez nem normális dolog.. Bár biztos mi rontjuk el.. Nem értem. de annyit foglalkozunk vele amennyit csak lehet 24 órában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!