Mi lehet a kutyámmal? Teljesen megváltozott.
Régen minig fürge, hiperaktív volt. Mindig odajött hozzám, játszani akart, leült mellém, és én ott simogattam. Játékkal nem is lehetett lefárasztani.
De most... Lusta, nem játszik, nem annyira törődik velem. Ha simogatom, még leül, de 1-2 perc múlva elmegy, mert lát valamit. Régen ezt sosem csinálta. Ezt akkor kezdte el, mikor megjött a nyári idő. Nem volt elhanyagolva, csak az esős napokon nem játszottam vele, de akkor ki kimentem hozzá simogatni.
Mi történhetett vele? Kérlek segítsetek!
Most augusztusban lesz 4 éves, kan golden retriever.
Előre is köszönöm!
Sok minden miatt lehet. Elképzelhető hogy csak a meleg miatt nincs kedve futkározni. A mi kutyáink is szívesebben alszanak a hűvösben, sőt az egyik (3 éves nőstény), mindenhová követ, ha kimegyek a kertbe. Nyáron viszont csak az árnyékos részig megy, utána lefekszik és azt mondja "Én ki nem megyek a napra érted".
Ezeken kívül van más valami baja? Mármint eszik rendesen? Ha az étvágyával nincs gond, akkor szerintem nagy probléma nem lehet.
Nem vagy elég érdekes neki már. Szoktad sétáltatni, vagy csak az udvarig tart a kutyával a barátságod? Esős napon a kutyának ugyanúgy szüksége van a gazdájával való kapcsolatra.
Rájött, hogy ami a kert körül történik, az sokkal érdekesebb, mint a te simogatásod.
Ideális a súlya?
Csípőjét megnézetted már?
Én is gyanakodtam csípő diszpláziára, de mint kiderült egy kicsit dagi. De megvan a megoldás! Kevesebb kaja, több futás.
Ui: Most jobb a helyzet, sokkal fürgébb! :)
A kutyát elhízlalni egyenlő a legyilkolásával. Csak úgy lassabban fog meghalni. Nem arra van a kutyák csontrendszere és a szerveik berendezkedve, hogy túlsúllyal éljenek. Egyenlőre még állat a kutya is és ilyen szempontból sokkal sérülékenyebb, mint az ember.
Azért egy csipő röntgent megérdemelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!