Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fél éves Molly beagle kislányk...

Fél éves Molly beagle kislánykám aug. 1-óta vérzik, tüzel. Nem korai az 1. tüzelése? És van egy 5 hós kan németjuhászunk. Ő ugye még nem ivarérett, nem tudná felcsinálni?

Figyelt kérdés
Eddig, pár napja még nincs velük gond.
2008. aug. 3. 10:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem korai, a kistestű kutyák általában hamarabb tüzelnek. És nyugodj meg, valószínűleg a németjuhász még nem tudja befedezni, kb. 1 éves korára lesz ivarérett.
2008. aug. 3. 10:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Fél éves korban már nem korai a dolog. Egy öt hónapos kölyök szerintem még nem fog rá veszélyt jelenteni. Az én tapasztalatom szerint az első pár nap alatt még nem szoktak a kanok a szukával foglalkozni. Az én szukáimnál az igazán veszélyes időszak a 10-11 nap körül jött el, ekkor váltak fogékonnyá.
2008. aug. 3. 10:54
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az első 2-3 tüzelésnél még a szukák se nagyon hagyják magukat, tehát még biztosan nem lesz probléma. Később viszont figyelned kell, hogy mikor tüzel, és külözárni őket, vagy valamelyiket ivartalanítani, különben elszaporodnak.
2008. aug. 3. 14:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem késő... az első tüzelésnél (sőt a másodiknál, harmadiknál nálunk a negyediknél is) nem lesz semmi gond. Amúgy az öt hónapos kutyus próbálkozni fog, erre készülj fel, de ennél többet nem tud tenni. Csak odamegy, próbál rá felugrani, de vagy nem hagyja magát a szuka, vagy ő fog bénáskodni. :) Ettől ne ijedj meg. Viszont szerintem mindkét kutyát ivartalanítsd ki. Sokkal kényelmesebb lesz. A kan kutya megússza az agyvérzést, a hererákot stb. ugyanis 6-7 éves korukra (ha tüzelő szuka van mellettük) agyvérzésben meghallhatnak, valamint (tüzelő szuka nélkül) hererákot kaphatnak. Meg még egyéb nyavajákat. A szukáknál pedig a petefészekkel lehet gond. Gyulladások, rák stb. Persze ezek mind-mind ivartalanítással elkerülhetőek. Ha nem szeretnétek fedeztetni, akkor inkább ivartalanítsátok mindkettőt! :)
2008. aug. 3. 15:05
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
teljesen normális,nekünk is beaglink van és fél évesen tüzelt elöször. Minket az állatorvos nyugtatott meg, hogy náluk ez természetes. A kutyus most egy éves, és nem nagyon törődik a kan kutyákkal. Szerintem egyelőre neked se kell féltened a németjuhászodtól
2008. aug. 4. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!