Labrador és a macska?
Nekem is labim van. Kicsi kora óta én nevelem, és mindig volt mellette cica. Kölyökkorában együtt aludt velük, és sohasem bántotta őket. A cicák már elpusztultak, de a labi mellé új és még újabb macska került. A jelenlegi cica nincs még egy éves, és folyamatosan provokálja a kutyát, de az csak tűri, mint akinek ez a természetes.
Szerintem attól függ, mennyire volt tapasztalata cicákkal a labinak, és mennyire őriz rossz emlékeket róluk.
Attól is függ, hogy milyen a cica, mert ha eleve úgy áll hozzá, hogy a kutyus ellenség, akkor az nem tesz jót a "barátságnak".
De meggyőződésem, hogy NAGYON sok múlik rajtad is. Be kell mutatni őket egymásnak, és éreztetni a kutyával, hogy fontos neked a macska. (A karodban tartott cicát a kutya szeme láttára simogatni, vagy hasonló.)Az én kutyám pl. bármit megtenne a kedvemért, és megvédi a macskát más kutyáktól is. A macskát pedig semmiképpen sem szabad háttérbe szorítani a kutya kedvéért.
Sok sikert, és ne add fel, mert a labi nagyon jó természetű, tűzbe menne a gazdijáért, ha nem szoknak össze, az nem csak a kutyuson múlik.
Köszönöm szépen a hosszú választ! :)
A cica egy másfél éves maine coon, nemrég került hozzám, a másik kutyámmal összeszoktak (ő is felnőtt). Remélem a labival is sikerül, csupa felnőtt állatom van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!