Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Labrador és a macska?

Labrador és a macska?

Figyelt kérdés
Nemsokára hoznak hozzám egy mentett felnőtt labradort, nagyon aranyos és nyugis. Azt tudom hogy a másik kutyámmal nem lesz baj, de a lakásban van egy cica is...össze lehet vele szoktatni? 5 éves a kutya és nem tudom van-e macskákban tapasztalata. Mert nem szeretném ha csak a kertben lenne, szeretném ha be is jönne. A cicám nem jár ki, kizárólag szobacica.
2010. jan. 7. 18:35
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
6%
Lehetni lehet, csak nem biztos h menni fog. Vagy azt hiszed semmi gond, megszokták egymást, aztán egy nap mikor egyedül lesznek megöli. szomszédomnál ugyanez volt, ment a kuytus vissza a menhelyre.
2010. jan. 7. 18:46
 2/18 anonim ***** válasza:
Nekünk két labradorunk van, az egyik épp ugyanígy 5 éves, egy éves korában került hozzánk. A másik 10. éves, és kiskora óta velünk van. A cicánk 2 éves, szobacica szintén. A kutyusok elég érdeklődőek vele szemben, egyáltalán nem bántanák. A cica viszont még mindig nem tudja elfogani, hogy nem kell félnie:) Jól írtad, azon múlik, hogy mennyire szokott cicákhoz, ám mielőtt bemutatnád őket egymásnak, jobb lenne, ha először Veled/Veletek ismerkedne, és ha kialakul a bizalom, akkor hoznád őket össze. A labrador igen intelligens fajta, és ha látja, hogy a cica annak a jó barátja, akiben megbízik, nem lesz gond. A cica részéről viszont nem tudom:)
2010. jan. 7. 18:47
 3/18 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy hiába esetleg nincs semmi baja a labradornak a macskával, ha a a macska nem fogadja el ,és a reakciója elég ahhoz, hogy ingerelje a kutyát....
2010. jan. 7. 18:52
 4/18 anonim ***** válasza:
Nekünk sikerült összeszoktatni a menhelyi öreg kutyust,két macskával, egy törpe nyullal,és egy hárklis kutyával.A mentett kutyusnak adj idöt mert gondolj bele hogy neki milyen idegen lesz minden és mindenki.Ugy engedd öket össze hogy egyik állat se érezze az hogy veszélyben van.Mi ugy ismertettük össze a két kutyát hogy a hárklist kivittük az utcára/ez nem az ö territoriuma,nem kell védeni/és ott engedtük öket közel egymáshoz,temészetesen porázon tartva mindkettöt.Utána már együtt mentünk be a lakásba,gond nélkül.A cicák megijedtek az idegen németjuhásztol,de szép lassan megszokták.Ök voltak a bizalmatlanabbak,de volt lehetösségük bujohelyet találni.Mi egy pár napig a biztonság kedvéért nem vettük le a németjuhászról a hámot, hogy szükség esetén meg lehessen fogni egy esetleges csetepáténál.Nekünk is teljesen uj volt a helyzet a kutyárol semmit nem tudtunk.Gyöztünk!!Szerintem neked sem lesz sok gondod, a labradorok nagyon intelligensek,és ö felfogja ismerni a helyzetet hogy jó helyre került,és fog alkalmazkodni.Nézz bele a szemébe, és látod a bizonytalanságot,és pár hét vagy honap mulva a hálát amit érezni fog.Tudod én ezt láttam,és érdemes volt..Sok örömöt a kutyushoz.
2010. jan. 7. 19:10
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! A kutyus itt van már nálam, nagyon aranyos. Még egyelőre a másik kutyusommal is össze kell szoktatni, ugyanis kiderült hogy nyakon harapták, így fél a többi kutyától. Kerítéssel vannak elválasztva, mert mikor összeengedtük őket, morgott rá kicsit a labrador. Az én kutyám csak játszani akar vele.
2010. jan. 8. 14:19
 6/18 anonim ***** válasza:
Probáld meg az utcára kivinni a két kutyust,a kinti szagok,ingerek elterelik a figyelmüket egymásról.Természetesen ne egyedül csináld,és porázon legyenek.A keritésen keresztül sok esetben csak hergelik egymást.Sok sikert!
2010. jan. 8. 14:28
 7/18 A kérdező kommentje:
Nincs hergelés, a másik kutyám bent van a lakásban mert picike és fázós, csak akkor engedem ki mikor kimegyek a labihoz egyelőre. Az utcán összeszoktatást holnap kipróbáljuk! Sajnos szakad az eső egész nap:(
2010. jan. 8. 16:51
 8/18 anonim ***** válasza:

Nekem is labim van. Kicsi kora óta én nevelem, és mindig volt mellette cica. Kölyökkorában együtt aludt velük, és sohasem bántotta őket. A cicák már elpusztultak, de a labi mellé új és még újabb macska került. A jelenlegi cica nincs még egy éves, és folyamatosan provokálja a kutyát, de az csak tűri, mint akinek ez a természetes.

Szerintem attól függ, mennyire volt tapasztalata cicákkal a labinak, és mennyire őriz rossz emlékeket róluk.

Attól is függ, hogy milyen a cica, mert ha eleve úgy áll hozzá, hogy a kutyus ellenség, akkor az nem tesz jót a "barátságnak".

De meggyőződésem, hogy NAGYON sok múlik rajtad is. Be kell mutatni őket egymásnak, és éreztetni a kutyával, hogy fontos neked a macska. (A karodban tartott cicát a kutya szeme láttára simogatni, vagy hasonló.)Az én kutyám pl. bármit megtenne a kedvemért, és megvédi a macskát más kutyáktól is. A macskát pedig semmiképpen sem szabad háttérbe szorítani a kutya kedvéért.

Sok sikert, és ne add fel, mert a labi nagyon jó természetű, tűzbe menne a gazdijáért, ha nem szoknak össze, az nem csak a kutyuson múlik.

2010. jan. 8. 21:52
 9/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a hosszú választ! :)

A cica egy másfél éves maine coon, nemrég került hozzám, a másik kutyámmal összeszoktak (ő is felnőtt). Remélem a labival is sikerül, csupa felnőtt állatom van.

2010. jan. 8. 22:20
 10/18 anonim ***** válasza:
Na hogy haladtok az ismerkedésel?Érdekel hogy sikerül a barátkozás.
2010. jan. 9. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!