Vajon, ha külföldön jó gazdához tudnánk 1-2 menhelyi kutyát juttatni, hozzájárulna a menhely?
A kecskeméti Mentsvár Az Állatokért Alapítvány menhelyéről rendszerint visznek ki Németországba kutyákat. Van is kint egy alapítvány, aki segít ebben.
Szerintem magánemberként is teljesen járható az út, és nem gondolom, hogy a Mentsvár bármiben is akadékoskodna vagy erőszakoskodna.
Az anonimitás annyiból nehéz, hogy amennyire tudom, ők is szeretik tudni, hová kerül a kutya. De szerintem ebben az esetben megfelelnek a fényképek is.
Sok menhely ad külföldre kutyát. Az adott ország állatvédőikkel összefogva. Ennek bevett gyakorlata van.
Viszont örökbefogadó anonimitást nem kérhet. Az adataikat nyilván kell tartani.
Szerződést kell aláírnia valós adatokkal.
A kutya chippezett azok az adatok is nyilván vannak tartva, nem beszélve az útlevélről.
Ha kellemetlen neked, amit kapsz kérd meg a menhelyet, hogy ne küldjenek.
Tehát a válasz: Te nem tudsz és nem is adhatsz külföldre menhelyi kutyát.
1986 óta fogadunk örökbe kutyákat különböző menhelyekről, de még soha, egyetlen egy alkalommal sem volt senki kíváncsi rá, hogy mi van a megmentettünkkel. Csak a csekkeket küldik évente többször, hogy adományozzunk erre-arra.
Tudom, hogy sok kutya jut ki a menhelyeken keresztül, de gondoltuk, még 1-2-nek is örülhetnének, ha sikerül jó helyre adni. A két család hajlandó lenne eljönni, személyesen beszélgetni (? tolmácsolunk is, ha kell) és persze fényképeket hozni az otthonukról, de nevet, címet nem hajlandóak kiadni (szerintem érthető. Egyébként a másik család éppen ezért gondolkozik még mindig, mert tartanak a zaklatástól).
Akkor inkább felejtsük el? Csak, tudod, annyira örültünk, hogy még 1-2 árva jó gazdihoz kerülhetne! No mindegy...
A tordasiakat megnézzük, köszönöm!
Utolsónak: de, biztosan fogják őket a kintiek is ellenőrizni, de tudod, nekünk magyaroknak nincs a világban túl jó hírünk (sok honfitársunk tesz érte nap mint nap), tudomásul kell vennünk, hogy bizalmatlanok velünk szemben. Mi ismerjük ezeket a családokat, tudjuk, hogy nagyon rendesek, jó körülmények között élnek, de sajnos félnek egy ismeretlen "keletit" beengedni magukhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!