Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek mit kéne tennem,...

Szerintetek mit kéne tennem, hogy mindkettőjüknek a legjobb legyen? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy nekem van egy 5 hónapos kutyám, de most hozzánk került egy másik kutya (hosszú történet, hogy miért, nem volt betervezve). Ez a másik kutya ugyanolyan fajta, mint az 5 hónapos, csak az előző alomból való (1 éves). Keverék, tündéri kutyusok.

Nem szeretném, ha a kisebb kutya úgy érezné, hogy most van itt egy másik kutya, őt már nem szeretem annyira. Vagy, hogy a másik kutya, aki később került ide, azt higyje, hogy őt nem is szeretem. Pedig nagy szüksége van arra, hogy érezze a szeretetet, hiszen hirtelen jött ez a gazdiváltás, nem is ismer engem meg a családomat igazán.

Szóval ti mit javasoltok? Mit kéne tennem?

Remélem érthetően fogalmaztam :)

2010. jan. 7. 18:10
 1/8 anonim ***** válasza:
27%
Egyszerre foglalkozz velük, alkossatok csapatot-együtt játék, séta, 2 labdával labdázni, mindekettőt simizni...ha mindkettőt ugyanannyira szereted, nem is lesz ezzel gond
2010. jan. 7. 18:15
 2/8 anonim ***** válasza:
27%
idő kérdése és össze fognak szokni.türelem.sokat játszatok,jutalomfalatok,stb.meglátod nagyon jól ellesznek együtt.
2010. jan. 7. 18:17
 3/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, ha van még valami ötletetek, írjatok légyszi! :)
2010. jan. 7. 18:41
 4/8 anonim ***** válasza:

Természetesen kutya is lehet féltékeny.

Az alap, hogy kedveljék egymást.

Furi dolog, de próbáld meg: Ültesd le a két kutyát.

Simísd meg az egyiket(A), rögtön utánna adj utánna jutalomfalaatot a másiknak(B). Majd simísd meg a másikat(B)->amelyik az előbb evett, mald adj jut.fal.-t a egyiknek(A). Ismételd!

A játéknak két haszna is van:

-A társuk simogatását ahhoz kötik, hogy ők kaját kapnak.

(,,Az jó dolog, hogy a gazdi simizi őt, mert én utánna finomat kapok!˝)

-Megtanulják, hogy ketten kell osztozni rajtad. (,,Most vele foglalkozik, de utánna úgyis én jövök!˝)

Meg hát ne magyarázd bele a dologba, hogy féltékenység.

A gond akkor van, hogyha az egyik simogatásakor a másik morog. De ez semm akkora dolog, le lehet nevelni.

Sok sikert! :-) =)

2010. jan. 7. 18:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Az eddigi válaszok hűen tükrözik az emberi, kényeztetős-alkalmatlan 'gondolkodásmódot'. A kutyák között nincs egyenlőség, tehát nagyon jó alapot adsz a konfliktusra, ha a magasabb rangú kutyával szemben előnyt adsz a másiknak. (...)
2010. jan. 8. 07:47
 6/8 anonim ***** válasza:

persze hogy nem egyenrangúak a kutyák, azt majd ők elrendezik maguk között.

DE! Az az egy egyforma, hogy TE, mmint a GAZDI, FALKAVEZÉR, mindkettő fölött állsz!

Ezt mind a kettőnek tudnia kell, mert majd megindul a versengés a vezető szerepért, illetve magasabb helyezésért.

Te vagy a vezér, neked nem kell foglalkozni, azzal, hogy jaj de hát ő a felsőbb rangú. NEM! Te vagy a vezér, tehát te döntesz melyikkel játszol, te vagy az aki kialakítja a szabályokat, nem a kutyák irányítanak.

Szerintem vedd fel a kapcsolatot egy kiképzővel, vagy kérj segítséget, ha nem boldogulsz.

De a lényeg, hogy a vezető TE vagy, tök mindegy mit csinálsz, legyél következetes, még akkor is ha hibázol.

Ha nagyon nem boldogulsz, keress fel egy kiképzőt. Egyébként is szeritnem sokkal jobb a kutyázás, ha intenzíven és hasznosan tudod velük tölteni az időt!

Sok sikert!

2010. jan. 8. 12:31
 7/8 anonim ***** válasza:

van egy nagyon jó kis könyv

Ki lopta el a csontomat? a címe.

Érdemes elolvasni. A többkutyásoknak szól

2010. jan. 8. 13:12
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2010. jan. 8. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!