Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti hogyan közölnétek a szomszé...

Ti hogyan közölnétek a szomszéddal, hogy ne dobáljon át csontot a kutyáknak?

Figyelt kérdés
Vegyük figyelembe, hogy jó szomszéd és jót akar. Nem akarunk mi senkivel veszekedni, de a legfőbb baj, hogy egyes emberekhez nem lehet őszintének lenni. Arra gondoltam, hogy azt mondom, azért ne dobálják át, mert úgyis csak széthordják a kertben és mindenhonnan csontdarabokat szedegetünk. De a valódi félelmem inkább az, hogy olyan csontot dobnak, ami szilánkosra törik. Ők idős kertmániások, nekik nem számít annyit egy kutya élete, mint nekem. A kert fontosabb, ezért gondoltam ,hogy a kertre hivatkozok. Ha elmondanám az őszinte félelmem, megsértődnének ,hogy én kioktatom őket, meg mert ők adnak és én még válogatok is. Tudom, mert ismerem őket, hogyan fognák fel. Korábban zacskóban felakasztották a kerítésre, nem tudom miért szoktak le erről. Nincsenek akkora veszélyben a kutyák, mert oda hátra csak akkor jöhetnek, ha én is megyek, van kapu, de azért nem egyszer akkor vettem észre az egyiknek a szájában a liba lábszár csontot, amikor már előre jött vele.
2014. júl. 10. 16:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Mondd ezt: Köszönöm szépen a csontokat, nagyon kedves! Annyit kérhetnék esetleg, hogy nekem adják oda, ne a kutyának? Én majd odaadom neki kaja időben, mert...

... gyenge az emésztése és nem ehet különböző időpontokban.

... szorulása lesz/beteg lesz ha nem a speciális kiegészítővel kapja, amit adók neki hozzá.

Vagy: Köszönöm a csontokat, nagyon kedves. Sajnos viszont speciális tápot kell kapnia mert beteges, nem emészt rendesen, nem ehet ilyeneket sajnos. De köszönöm a joszandekot.

Mi ezt mondtuk a szomszédnak :

Köszönjük a kutyának szánt ételt, de drága speciális sport kutyáknak fejlesztett táplálékot kap, amiben benne van neki minden ami kell. Vigyázni kell mit eszik mert verseny kutya, de ne aggódjanak minőségi ellátásban részesül, nincs szüksége semmi más kajára. De köszönjük a kedvességét.

Bár a mi szomszédunk szereti a kutyánkat.

2014. júl. 10. 19:03
 12/16 anonim ***** válasza:
Természetesen az általam írt fenti dolgok kitalációk mielőtt bárki lepontoz, csak ezt laikus nem tudja és beveszi.
2014. júl. 10. 19:05
 13/16 A kérdező kommentje:

Ok. akkor azt hiszem valamelyik tippet választom a sok közül :-) Már csak le kell szólítanom miközben serte-pertél a kertjében, de ezzel nem lesz gond. Mindenképp elhintek valamit.

Az improvizálás nem szokott gondot okozni, remélem az adott szituban a megfelelő kamut választom. :-)

2014. júl. 10. 19:30
 14/16 A kérdező kommentje:
Ja és megerősítettetek, amit köszönök :-)
2014. júl. 10. 19:32
 15/16 anonim ***** válasza:

Beteges vagy rossz a belük ilyesmit lehet kamuzni :D

Mi sokat járunk fel a mamámékhoz(kertesbe laknak) és nekik van egy szomszédja imádja a mi kutyáinkat.Mindig ad nekik vmit,persze úgy,hogy mi ne lássuk,de hát az ablakból oda látni szóval tudtuk mi.Többször mondtuk ne adjon nekik semmit,kértük szépen,de csak nem sikerült betartania. Múltkor az egyik kutyánk kihányta a kaját amit a szomszéd adott neki.Elsőnek furcsálltam,mert aznap nem kaptak semmit enni.Mivel tudtam,hogy a szomszéd szokott dobni neki kaját(csontot,kenyeret,fűszeres-olajos dolgokat).Oda mentem és mondtam,hogy semmit ne adjon a kutyáknak,mert előbb hányta ki és nem szeretném,hogy beteg legyen. Elszégyellte magát,bocsánatot kért.Azóta semmit nem ad nekik.

Ha nem is hányt volna a kutyám pont akkor,akkor is kitaláltam volna vmit. Mert hízni kezdtek a kutyák (nyáron minden nap minden másnap mamáéknál vagyunk),büdöseket fingtak,lágyabb volt a széklet na meg jó sok. Csak ha ezeket hoznám fel nem értené meg úgy sem.

2014. júl. 10. 21:44
 16/16 anonim ***** válasza:
Én szóltam,hogy sajna nem tudja rendesen megemészteni a csontot,mert olyan szorulása lesz,hogy a doki szedi ki,de nagyon köszönöm,mert amúgy imádja.
2014. júl. 11. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!