A bernáthegyi mennyire védi a házat?
Mert azt tudom róla, hogy gyerekbarát, meg úgy általánosságban emberbarát és hogyha nem piszkálják, akkor a legtöbb egyed csendes természetű, de azt nem tudom, hogy hogyan reagál betörésre, támadásra.
A választ előre is köszönöm!
Ez leginkább egyedfüggő. Sajnos sokan nem szelektálnak megfelelően, ezért lehetnek kevésbé barátkozós egyedek is :/ El kellene már végre fogadni a "tenyésztőknek" is, hogy ez a kutya nem védésre, őrzésre való.
Szóval, ha igazi bernáthegyiről beszélünk, akkor azt kell mondjam, hogy nem védi a házat. Mentőkutya volt, így abszolút nem lehetett bizalmatlan az idegenekkel szemben.
Betörésre, támadásra elhárítására ma már a kutyák nem igazán alkalmazgatók. Nagyon sokféle módon ki lehet iktatni egy kutyát akár, örökre.
Amit el lehet várni az az ugatás, jelzés. ha kellően nagy a kutya, és nem hátrál, akkor a kisstílű betörők inkább könnyebb helyet választanak.
Köszönöm a válaszokat!
Az az igazság, hogy a bernáthegyi a kedvencem, láttam, hogy a moszkvai is nagyon hasonlít rá, de azért mégis maradnék ennél :)
Nem baj, hogy nem őrzi a házat, igaz, tényleg nem nagy biztonság már önmagában egy kutya, inkább szerelek riasztót és biztonsági zárat, csak mivel nemsokára lesz egy bernáthegyim, gondoltam megkérdezem, hogy védi-e is a házat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!