Szerintetek amerikai staffordshire terrier vegyek -e?
"amuyg eddig 2 pulim 1 keverék és egy német juhászom volt és utóbi 2 családi okok miatt vittük menhelyre"
És még van képed ide kiírni, hogy új kutyát akarsz?! A kutyát nem passzolgatjuk le menhelyre, akármilyen nehéz is eltartani!
18 éves voltam, mikor elõször lett staffom. Kiképzõ nélkül szerintem nem is boldogultam volna vele, pedig elõtte is voltak nehéz esetnek mondható kutyáim.
Egy amstaff sokkal több figyelmet és következetesebb nevelést igényel, mint egy németjuhász. Nem ajánlok neked staffot, egyrészt mert még nagyon változó korban vagy, lehet hogy pár hónap múlva már más fog érdekelni, nem a kutyák. Egy kutya pedig 10-15 évre szól. Másrészrõl pedig úgy gondolom, hogy ennyi idõsen (segítség nélkül legalábbis) nem fogsz tudni megnevelni egy ilyen kutyát, aztán majd repül õ is a menhelyre, mert nem lett megnevelve.
A kutya nem játékszer. Nem csak addig tart, amíg érdekesebb nem lesz valami más, vagy ameddig el nem kezdesz bulizni. És ez nem csak amstaffra vonatkozik.
Keress más fajtát...
Eleve nehéz normális amstaffot találni és drágák is.
Nem való gyereknek és ahhoz meg főleg nem jó hogy keményebbnek tűnj. Akkor inkább labi,golden. Ezek való olyanoknak mint te. Vagy inkább egyik sem...
Mi lenne, ha nem vagánykodni vennél kutyát?
Hja, hogy nem arra kell neked, meg szereted ezeket a fajtákat. Nem, ezt nem fogom bevenni. Ha valóban csak kutyázni akarsz, akkor menj szépen el a szüleiddel, és fogadj örökbe egy keveréket, ami teljesen gyerek és családkompatibilis. Ha tényleg a kutya miatti vágy hajt, akkor annak is örülni fogsz. De van egy olyan érzésem, hogy az nem elég kemény, nem fajtatiszta, és nem lehet vagánykodni vele a haveroknak. Nem való neked sem rotti, sem amstaff (amúgy előző van, utóbbi volt nekem...szóval jogosan kommentálok:p).
Ha nagyon fajtatisztára vágysz, akkor vegyetek egy goldent, labradort, vagy valamilyen tipikus családbarát kutyát, akit könnyebb nevelni. Persze ha nem vagánykodni kell a kutya....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!