Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek amerikai staffords...

Szerintetek amerikai staffordshire terrier vegyek -e?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Én egy 14 éves srác vagyok aki egész nap nem tud semmit se csinálni és szeretnék venni egy barátot aki mindig melletem van és véd de egyben játszunk is.Nos nekem 4 testvérem vann egy 11,10,3,1 éves testvéreim vannak (mindanyian fiuk vagyunk).Sok idöm van rá, edigg 4 kutyám volt. De most nincs semilyen állatom.Ezt a kérdés föleg stafford tulajdonosoktól kérdezem !(amuyg eddig 2 pulim 1 keverék és egy német juhászom volt és utóbi 2 családi okok miatt vittük menhelyre) meg akkor még kicsi voltam és nem foglalkoztam a kutyákal rendesen .És ezért vittük öket menhelyre.(az édesapám orvos ugy hogy az eltartásával nem lenne gond).HA VANNAK HELYESIRÁSI HIBÁIM AKKOR BOCS.

2014. júl. 7. 15:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
84%

"amuyg eddig 2 pulim 1 keverék és egy német juhászom volt és utóbi 2 családi okok miatt vittük menhelyre"

És még van képed ide kiírni, hogy új kutyát akarsz?! A kutyát nem passzolgatjuk le menhelyre, akármilyen nehéz is eltartani!

2014. júl. 7. 18:10
 12/16 anonim ***** válasza:
91%

18 éves voltam, mikor elõször lett staffom. Kiképzõ nélkül szerintem nem is boldogultam volna vele, pedig elõtte is voltak nehéz esetnek mondható kutyáim.

Egy amstaff sokkal több figyelmet és következetesebb nevelést igényel, mint egy németjuhász. Nem ajánlok neked staffot, egyrészt mert még nagyon változó korban vagy, lehet hogy pár hónap múlva már más fog érdekelni, nem a kutyák. Egy kutya pedig 10-15 évre szól. Másrészrõl pedig úgy gondolom, hogy ennyi idõsen (segítség nélkül legalábbis) nem fogsz tudni megnevelni egy ilyen kutyát, aztán majd repül õ is a menhelyre, mert nem lett megnevelve.

A kutya nem játékszer. Nem csak addig tart, amíg érdekesebb nem lesz valami más, vagy ameddig el nem kezdesz bulizni. És ez nem csak amstaffra vonatkozik.

2014. júl. 7. 20:59
 13/16 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat mindenkinek!De most más a helyzet nagybb házat vettünk nagyobb kertel és van idöm eltartani . csak ezért kérdezem a mert a wikipédián is olvastam hogy gyerekek melléilik és van egy lyan ismerösünk aki kutyákat képezni ki szinte minen hétvégét nála fogom tartani.Mellesleg hazajóvók otthonról 1-2 kor délután 4 sétáltatom meg lefáraztom mivel ovaastam róla hogy nagy a mozgás igénye és hogy 2-3 órát kell minimum vele foglalkozni erre lesz idöm.Igazából egy haver a szomszédból ajánlotta nekem ezt a fajtát.
2014. júl. 7. 21:49
 14/16 anonim ***** válasza:
89%
Fantasztikus, h nagy a kert, de a staff benti kutya.
2014. júl. 7. 22:36
 15/16 anonim ***** válasza:
90%

Keress más fajtát...

Eleve nehéz normális amstaffot találni és drágák is.

Nem való gyereknek és ahhoz meg főleg nem jó hogy keményebbnek tűnj. Akkor inkább labi,golden. Ezek való olyanoknak mint te. Vagy inkább egyik sem...

2014. júl. 7. 23:34
 16/16 Imola Ágnes ***** válasza:
84%

Mi lenne, ha nem vagánykodni vennél kutyát?

Hja, hogy nem arra kell neked, meg szereted ezeket a fajtákat. Nem, ezt nem fogom bevenni. Ha valóban csak kutyázni akarsz, akkor menj szépen el a szüleiddel, és fogadj örökbe egy keveréket, ami teljesen gyerek és családkompatibilis. Ha tényleg a kutya miatti vágy hajt, akkor annak is örülni fogsz. De van egy olyan érzésem, hogy az nem elég kemény, nem fajtatiszta, és nem lehet vagánykodni vele a haveroknak. Nem való neked sem rotti, sem amstaff (amúgy előző van, utóbbi volt nekem...szóval jogosan kommentálok:p).

Ha nagyon fajtatisztára vágysz, akkor vegyetek egy goldent, labradort, vagy valamilyen tipikus családbarát kutyát, akit könnyebb nevelni. Persze ha nem vagánykodni kell a kutya....

2014. júl. 8. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!