Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg ennyire "nehéz"...

Tényleg ennyire "nehéz" kutyát tartani?

Figyelt kérdés

Gyerekként volt kutyám,de akkor nem volt internet,nem volt ennyi kutyás könyv/cikk,valahogy nem aggódtam.

Most gondolkozok egy új kutyán,igyekszem mindennek utána olvasni a témában és szembesülnöm kellett vele mennyi baj érhet egy kutyát (mutálodótt parvo, babézia,szívféreg,gyomorcsavarodás,mérgezés,el is lophatják stb.)

Az első kutyámat még egy év után is sírattam,nem tudom hogy tudnám feldolgozni ha a következőt idő előtt elveszíteném.

Természetesen őt is tenyésztőtől venném,de ezek a veszélyek akkor is fent állnak. Valóban ennyire nehéz,hogy kutyák megéljék a tisztességes öregkort?

2014. júl. 7. 14:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A mi kis máltai selyemkutyánk már 11 éves rendszeresen elvittük oltásra (amikor ajánlott volt fogkőleszedésre) eddig 8 9 éves korában volt két nagyobb gyulladás a szeme alatt nagyon megíjjedtünk mert arra keltünk hogy a kutyának hatalmsra dagadt a feje és az egyik szemét alig tudta kinyitni valami tájog féleség volt de ezektől eltekintve egy fitt vidám kutyus általában 2 3 évesnek gondolják meglepődnek amikor azt mondjuk 11 éves :D

bár már nem mindig szeret magától felugrálni az ágyra (gondolom az izületek miatt) általában csak két lábra áll az ágynak támaszkodik és a fejével mutogatja hogy fel akar menni :)

2014. júl. 7. 15:53
 12/14 anonim ***** válasza:
11-es vagyok még annyit hozzátennék néha bolhás szokott lenni de hogy honnan kapja el foggalmam sincs mert nem szoktuk sétálni vinni max nagyon ritkán de annyira nem is szereti :) (az utca végén már kérezkedik fel az ölembe van egy hatalmas kertünk ott szoktunk szaladgálni vele)
2014. júl. 7. 15:55
 13/14 anonim válasza:
a szomszéd néni (80+) már nem oltatja évek òta (nem tudja elvinni a kijövetelre pedig nincs pénz a kisnyugdíjából) a kutya olyan öreg hogy a gazdi se tudja hány éves, süket is az öregségtől már... ez egy ellenpélda!
2014. júl. 7. 15:57
 14/14 anonim válasza:
ha úgy érzed képes vagy arra hogy figyelj egy kutyára etetés itatás és a megfelelő oltásokat biztosítani neki (stb..stb..) akkor nem lesz baj :)
2014. júl. 23. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!