Yorkshire terriernek hogyan tanítsam meg azt hogy hova végezze a dolgát? Ahonnan vettem ott állítólag szobatiszta volt.
2 éves felnőtt yorki, házban van tartva, 3 napja van meg, dobozt még nem találtam ki neki, de haladóban van, és abba tennék homokot, de honnan fogja tudni, hogy oda kell neki? az eddigi végtermékeket amit a szőnyegre pakolt azt tegyem bele a dobozba a homok tetejére és mutassam meg neki?
ahonnan vettem ott nem kérdeztem meg, hogy mire végezte a dolgát...
A kutyát nem az érdekli,hogy te kaptad vagy a húgod.Biztos megvan az oka,hogy őt választotta.Az 5 kilós kutya mi a francot keres az udvaron amúgy?Őt kellett volna beköltöztetni,nem egy szaporítótól újat venni.
Főleg úgy,hogy a meglévőkkel sem foglalkoztok.
az az oka lehet, hogy vettem szerdán, és csütörtökön szinte egész nap a húgommal volt, meg pénteken is egész délelőtt, aztán mivel vele barátkozhatott először, így ezért.
de az úgy nem jól van, hogy ő hozzá ragaszkodik, hozzám kell hogy ragaszkodjon.
Ezt majd mond meg neki is. A kutya hamaravbb választja gazéjénak azt, aki rá se bagózik, mint azt, aki ráerölteti magát.
Szomorú egyébként, hogy kellett egy harmadik kutya, mikor már van kettő, szocializálatlanul, kinn a kertben, ráadásul a harmadik is milyen körülmények között van...
A kutya ahhoz ragaszkodik, aki foglalkozik vele, és akire fel tud nézni. Ez nem azt jelenti, hogy babusgatod, meg gügyögsz neki, mert csak hülyének néz. A húgod gondolom nem csinál ilyen lealacsonyodást, meg nem erőlködik ennyire látványosan azon, hogy "jaaaj Majácska, de engem szeress mááááár". Te tudnál vezetőként tekinteni egy olyan emberre, aki állandóan a kegyeidért esedezik? Szerintem egy idő után torkig lennél vele.
Úgyhogy hagyd abba, ezt a hp viselkedést, ne legyél irigy majom a saját testvéredre, és kezdj el érdemben foglalkozni a KUTYÁDDAL (mert bármilyen hihetetlen is, a yorkshire terrier is ugyan úgy működik, mint a bernáthegyi, a dobermann, a németjuhász, stb, annyi eltéréssel, hogy nem 40 kg). Vidd el sétáltatni, tanítsd trükkökre, játssz vele sokat, te etesd mindig. De ha csak egy négylábú táskadíszre volt szükséged, akkor a büdös életben ne várj semmit a kutyától. Tudod, azt kapsz, amit adsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!