Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meglepetést szeretnék a...

Meglepetést szeretnék a gazdinak! Megnevelném a kutyáját, de hogyan?

Figyelt kérdés

Sintértelepről fogadtunk örökbe egy kb. 2 éves kutyust. Anyukámmal élek, de ő most elutazott pár hétre és szeretném meglepni egy jól (jobban) nevelt kutyával! :D

Mindig együtt vittük sétálni és izé, szóval ő annyira nem volt türelmes, mikor huszadszor álltunk meg, hogy a kutya lenyugodjon, ha húzott, stb...

Tudom, nem megy pár nap alatt az átnevelés, de egy kicsit szeretném, ha kikupálódna! Már tud pár trükköt , NAGYON gyorsan megtanulta őket, jó megfigyelő...szóval nem egy buta kutya :) És amikre megtanítottam, pl. "marad", "tiéd", "kérem", "ül", azokat anyukámnak és ugyanúgy megcsinálja.

Amikre szeretném megtanítani:

1. Ha kutyát lát ne cövekeljen le, hanem jöjjön velem és lehetőleg ne ugasson oda.

2. Ne harapdáljon csak úgy.

3. Parancsra fogja be a kis száját :D

Én így gondoltam ezeket kivitelezni, légyszi mondjátok meg, hogy jó elképzelés-e és ha nem, mi lenne a jobb?

1. Ha lecövekel nem engedek neki és megyek tovább határozottan, ha kell magammal húzom de lazítok a pórázon rögtön, ha jön. Ha normálisan jön netán barátkoznak, akkor sok dicséret, ha ugat meg pattog, akkor megbököm és mondom, hogy "Nem".

2. Ha harapdál, szintén rászólok, hogy nem, ha folytatja, ott hagyom a fenébe :D

3. Na ezt nem tudom... :D Ha jön vendég, szomszéd, akárki, akkor mondom, hogy Cssss és elterelem a figyelmét kajával, leültetem (ettől eléggé lenyugszik).

Ja és sétánál jó módszer az, ha csak megyek, mint egy katonatiszt és nem is nézek rá, csak vezetem magam mellett, persze NAGYON határozottan? Csak mert séta közben sokszor le, hogy nézem-e :D

2014. júl. 5. 11:27
 1/3 A kérdező kommentje:
Ja és sokat sétálunk, szoktunk futtatóba is járni, nagyon élvezi, csak pórázon pattog meg ugat néha :)
2014. júl. 5. 11:29
 2/3 anonim ***** válasza:

A válaszaimat kérlek véleményként fogadd:

Én megtanítanám a láb mellet menésre:

nyakörv nadrágvarrás mellet, ha ellép, kis (egyre erősödő) rántás és lábhoz vezényszó

1., ha levövekel, nem húznám, hanem kicsit megrántanám

A kutyákkal való közömbösítést kutyasuliban szokták csinálni, nem egy nagy tudomány, de nagy koncentráció kell hozzá, ha megmutatták, a futtatóban is lehet csinálni haverokkal

A túlzott üdvözlésre az "5 perces szabály"-t szokták említeni, hogy 5 percig ne vegyél tudomást a kutyáról.

A videomegosztókon lehet találni pozitív megerősítéses módszereket nekem Victoria Stilwell módszerei tetszenek.

Gyorsan tanítható, hatásos trükk, hogy az egyik kezedben jutalomfalat van, és a két öklödet mutatod a kutyának, hogy "válassz", a közönség szokta szeretni (hát még a kutya)

2014. júl. 5. 11:53
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha séta közben megáll vagy húz, nem vonszolod magaddal, hanem lazán, de határozottan rántasz rajta egyet. Vigyázz hogy ne sétáltasd azért túl, lehet hogy sokszor azért áll meg mert elfáradt és amúgy is meleg van.

A harapdálásról úgy lehet leszoktatni hogy amikor harap, adsz neki egy kis pofont. Ezt mondjuk nem tudom mennyire szerencsés mentett kutyával megcsinálni, vigyázz hogy soha de soha ne okozz neki fájdalmat! Így is borzasztó dolgokat élhetett át, ne érd el hogy tőled is féljen!

Amúgy mindig legyen nálad jutalomfalat és ha valami jót csinál, azonnal jutalmazd. Ha rosszat csinál, durcázz vele, ne szólj hozzá. Tudni fogja hogy ezzel megbántott téged.

2014. júl. 5. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!