Autista gyermek mellé kiskutya?
Figyelt kérdés
Jövő nyáron kiskutyát szeretnénk, a szüleim beleegyeztek. Viszont az öcsém autista, és félünk a reakciójától. Már beszéltem vele a kutyusról, és nagyon boldog volt, képet is mutattam róla, hogy milyen lesz, hogy fog kinézni. Mi viszont félünk attól, hogy bántani fogja a kutyust. Egyébként egy cocker spánielt szeretnénk, és az öcsém 10 éves. Szerintetek milyen ötlet?2014. júl. 1. 19:13
11/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld kéz, a tanácsaitokat megfogadom!
2014. júl. 1. 19:46
12/24 anonim válasza:
Vannak kifejezetten autista segítő kutyák is. Általában az állatok kifejezetten jó hatással vannak a különböző betegségekben szenvedő emberek lelki-szellemi állapotára.
Terápiás kutyákkal foglalkozó egyesület (mint a Kutyával az Emberért Alapítvány) biztosan tud már bevált tenyésztőt ajánlani, vagy egy megfelelő almot.
13/24 Akiteki válasza:
Én a helyetekben egy nyugodt felnőtt kutyát fogadnék be.
Nem lenne jó hatással a kölyökre, ha esetleg bántaná és nem értené a kutya jelzését.
14/24 anonim válasza:
6/13, az autista NEM fogyatékos!
Kérdező, én inkább a labradort ajánlom.
15/24 anonim válasza:
a kutya nagyon jó állat, főleg az autistáknak és egyéb fogyatékkal élőknek..A fejlődést segítik és lekötik a figyelmet, van egy autista ismerősöm (13 éves) és saját kutyája van, semmi gond sem lesz :)
16/24 A kérdező kommentje:
A spániel egyébként alkalmas mellé?
2014. júl. 4. 11:41
17/24 anonim válasza:
igen, a spánielek szomorkás tekintete mögött egy szeretetre méltó, mindig vidám kiskutya rejtőzik. Vidéki házőrzőként, és nagyvárosi lakótársként is ragaszkodik gazdájához, szeret mindenben a kedvére tenni, de még jobban szereti, ha őt kényeztetik.az én ismerősömnek kisebb kutyája van és imádja, sétáltatja, játszik vele(óvatosan) Nem lesz vele semmi gond :)
18/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, rengeteget segítettetek. :) Kedvesek vagytok!
2014. júl. 4. 12:46
19/24 anonim válasza:
Én is megkeresnék néhány terápiás kutyás szervezetet, biztos tudnak javasolni valamit :)
20/24 anonim válasza:
Szia! Nekem autista a kisfiam, mi is gondolkoztunk azon, hogy szeretnénk egy kutyust neki. Rokonunknak van egy birkatürelmi kutyusa, sokat jártunk hozzájuk és sokat volt itt nálunk is a kutya, de nagyon "nyúzta" szegényt. Mi nem mondunk le a dologról, de az biztos, hogy ha lesz kutyánk, akkor szakemberrel egyeztetünk, választunk, mert nagyon nem mindegy, hogy milyen a kutya természete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!