Tacsko kutyus hazi kedvencunk ok nelkul tamad fokepp idegenekre akik hozank jonnek de ha ra szolunk v fenyitsuk bizony gazdijara is tamadna. Ezt hogyan kezeljuk?
Nekem 35 kilós kutyám van, és érdekes sosem volt ilyen probléma, és mindig kistestű kutyásoktól olvasom hogy "rátmad" a kutya...
EGYSZER morgott meg a kutyám, akkor volt 1 év 2 hónapos tisztán emlékszem, legbrutálisabb kamaszkor közepe, rászóltam hogy nem mehet oda egy kutyához, ő odarohant, majd nyakbőrnél kicsit megráztam míg visszavittem hogy érezze most rosszat csinált. Erre mit hallok? Halk morgás, de az is az a pofátlan, valahol nem akarta hogy észrevegyem, de közben "jelzésértékűnek" is szánta. Olyan taslit kapott (szám szerint kettőt), hogy érdekes módon azóta nem volt felém semmilyen tiszteletlenség, hát még ilyen alja pofátlanság hogy lemorogjon mikor fenyítem. Azt nem vártam meg míg nekem jön mert nem lenne már karom.
Az a nagy helyzet, hogy a tacskótokból egy elkényeztetett, pofátlan bunkót csináltatok. Úgy érzi ő a főnök, a ház az ő területe, és mivel ti az alávalói vagytok, ezért kötelességének érzi, hogy megvédjen benneteket és a területét az idegenektől. Ha meg ti próbáljátok fenyíteni, akkor persze visszatámad, mert mi az hogy a csicska (te) dirigáljon a vezérnek (neki)?
Hogy helyrebillenjen a dolog, nem kell sem verni, megütni, vagy bármi, mert az erőszak csak erőszakot szül. Helyette szépen beírod a Google-ba, hogy "falkavezérség" és bőszen elkezded olvasni, hogy hogyan vedd át a gyeplőt a kutyádtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!