5 hónapos kutyám még mindig föl-fölugrál rám is, idegenekre is, és nemcsak etetéskor. Mit tegyek vele, hogy erről leszoktathassam?
Figyelt kérdés
2013. aug. 6. 13:57
1/8 anonim válasza:
Eddig mit csináltál, ami nem jött be?
2/8 anonim válasza:
És a "nemcsak etetéskor" ugye nem azt takarja, hogy etetés előtt a fejeden ugrálva követeli a kutya a kaját, és ezt te normálisnak tartod? :)
3/8 anonim válasza:
Nem vagyok egy nagy kutyaidomár, de volt egy német vizslám akit felnőttként, eszetlenként, neveletlenként fogadtunk be. Ő is ezt csinálta. Úgy szoktattam le, hogy amikor vette a lendületet, a tenyeremet azonnal vízszintesen odatettem a feje fölé-ha ennek ellenére is ugrott, akkor a tenyerembe akadt el a feje. Nem ütöttem, nem erőből, nem fájt Neki-csak odatartottam és egy határozott NEM kísérte-lassan de rájött és leszokott róla.
4/8 anonim válasza:
Sose szidtad meg ezért, vagy próbáltad korrigálni?
Ha ugrál, akkor font keresztbe a karodat, fordíts neki hátat és ne nézz rá. Nagy kutyánál ez nehezebb, mert nyilván nagyobb a súlya de ez a módszer általában be szokott jönni.
5/8 A kérdező kommentje:
A tenyerem odatartása és a tiltás nem használ, elég régen alkalmazom már. Ha hátat ford1tok neki, akkor képes elöl kerülni, de úgyis ugrál. Kellemetlen, mert majd ledönt a lábamról, nem beszélve a körmeiről.
2013. aug. 22. 10:27
6/8 anonim válasza:
Ha eléd megy, akkor megint fordulj meg. Sajna ez ilyen, neked kell kitartóbbnak lenned akkor is, ha majd felborít. Ha nem gondolod komolyan vagy nem vagy elszánt, vagy kitartó, akkor felesleges mert úgy tudni fogja.
7/8 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat !
Más: nem nagyon van időm tanítgatni, (házörző inkább), de úgy gondolom, alapvető dolgokat jó volna tudnia. Melyek ezek, és hogyan tan1tsam meg rá a lehető leghamarabb?
2013. aug. 23. 08:23
8/8 anonim válasza:
Mégis mit csinálsz, hogy alapvető dolgokat eddig nem tudtál neki megtanítani? Nem ismerlek, nem ismerem a napirendedet sem, de olyanokat, hogy ül, fekszik, marad, gyere stb... illene megtanítani már kölyök korában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!