Baj ha a kiállításra én így tanítottam meg a kutyámat állni? Egyik kiállításozó barátom szerint hülyeség volt.
Ez nem hülyeség, sőt ez teljesen jó!Majdhogynem free-be áll a kutyád.A free állás azt jelenti, hogy a kutya tőled egy-két vagy akár több méterre beáll magától.Ha picit még dolgozol rajta, simán meg lesz ez is.Mondjuk függ attól hogy milyen fajta a kutya, nem minden kutyának áll jól ha be van free-zve.
Na de nem hülyeség nyugodtan állj elé, sokan így csinálják.Pár fajtánál én is így szoktam.
a módszer, és ahogy tanítottad teljesen jó. a "hülyeség" max esztétikai okokból adódhat. nem a lábára értem, mert ha el tudsz lépni tőle, akkor úgyis látod, hogy hintaló-e vagy épp maga alá lépett, hanem arra, hogy ha előtte állsz és felnéz rád, akkor a nyaka és a hátvonala közt lesz egy törés (merthogy felnéz). ez esetleg negatívum lehet, de ha el tudsz tőle távolodni 2-3 méterre, akkor már ez sem lesz gond.
saját kutyámnál adták ezt a tanácsot, hogy ha szembeállok, akkor messzire álljak, mert az amúgy tökéletes hátvonala így megtörik. azóta vagy mellette állok (összevetésnél), vagy messze megyek.
Dehogy hülyeség!!!
Ügyik vagytok! :)
Kérdésem a kérdezőkhöz :D Ismerőseim az aussiekat is magukkal szemben állítják úgy, hogy a kutya rájuk néz...Handlereket is így láttam beállítani a kutyát...akkor hogy-hogy nem törik meg a hát-nyak vonala?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!