Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meddig tüzel átlagosan egy...

Meddig tüzel átlagosan egy szuka kutya?

Figyelt kérdés

Van egy vizsla szukám (örököltem nagyimtól), öt éves, 13-án vettem észre, hogy tüzel, de még tegnap is vérzett. Meddig tart ez náluk?

Ráadásul 4napja egy kóbor kan kutya is beszökött hozzá, tehát most még azt is figyelhetem, hogy lesznek-e kölykök. (onnan tudom, hogy kifele menet a kertből beszorult a feje, és én szabadítottam ki)

2014. jún. 30. 16:02
 1/3 anonim ***** válasza:
Nézd, nem bántásból mondom, de ha ennyire nem vagy tisztában a kutya alap szaporodásbiológiájával, akkor jobb volna elvinni a kutyát orvoshoz és ivartalaníttatni. Akkor amiatt sem kell izgulnod, hogy vemhes-e. Rengeteg gondtól megkímélheted magadat is, a szukát is, ha így teszel, csak az elmúlt két hónapban három alomról hallottam, ahol a mamát úgy kellett megmenteni császározással, egy harmadikban a kölykökkel van súlyos gond, és ezek mind tenyésztő ismerőseimnél vannak, akik nálad sokkal jobban értenek azért ehhez.
2014. jún. 30. 16:25
 2/3 anonim ***** válasza:

Átlagosan 3 hétig tüzelnek és általában a második hétben áll meg a kannak. Szóval van rá esély, hogy befedezte :/ Hívd fel a dokit, kérdezd meg tőle, hogy mikor viheted ultrahangra, ahol megnézik, vannak-e kölykök és ha vannak, akkor el kell vetetni őket (injekcióval szokták), aztán később pedig ivartalanítsd!

Vemhesen nem túl jó ivartalanítani, mivel szövődményei lehetnek.

2014. jún. 30. 17:14
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem lesz semmi baja a kutyának, ha vemhesen ivartalanítják. Inkább ezt, mint egy újabb fölösleges keverék almot. A kóbor kutyát ha újra látod nálatok, értesítsd az illetékes menhelyet, hogy vigyék el. Lehet hogy van gazdája, csak elkóborol néha.
2014. jún. 30. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!