Kivihetem sétáltatni a 7-8 hetes német juhászomat?
7-8 hetes még nagyon pici. Az oltások sem adnak azonnali védettséget, kell pár hét, amíg biztosan kialakul a védelem. Szerintem még várj az utcai sétáltatással- Az első legyen az, miután elhoztátok, hogy ti is elviszitek állatorvoshoz, és megkérdezitek milyen oltásokat kell még beadni neki. Ő azt is megmondja majd, mikor biztonságos neki az utcai sétáltatás.
Egy udvaron belül nem találkozik az immunrendszere annyi kórokozóval, vírussal, baktériummal, mint az utcán. Gondolj bele, az utcán mennyi beteg állat is megfordul, olyanok is akiken nem látszik, de hordozzák magukban és egy nem elég erős szervezetet könnyen megfertőzhetnek.
bár tudom hogy nagy a kísértés, de inkább ne!
várj, addig tanuljatok ( egyébként is jó ha először ingerszegény környezetben tanítod ) ismerjétek meg egymást, kötődjetek.
más a tenyésztő "lakhelye", és más az utca, ahol rengeteg kutya fordul meg.
ne kockáztass, mert rámehet a kiskutyád egészsége, nem beszélve a pénztárcádról!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!