Egy német juhász járkál a környékünkön és nem merem elvinni sétáltatni a nagytestű kutyáimat mert félek h nekünk támadna, ilyenkor mit lehet tenni, vagy ha pl ránk támad egy kóbor kutya?
paprika spray :)
szerintem más mód nincs
paprika spraj a szeme közé
bottal meg lehet ütni (orra, lágyéka érzékeny), ill. a bottal csapkodva, agresszív fellépéssel el lehet ijeszteni
kővel meg lehet dobálni
ha van nálad egy zörgős tárgy (pl kaviccsal töltött fél literes üveg), akkor a zörgés elijesztheti, ill. hozzá lehet azt is vágni, attól nem lesz semmi baja, de nagyon megijedhet tőle
fontos, hogy idegen, ellenőrizetlen kutyát egyáltalán ne engedj a kutyád közelébe
Lehet, hogy ez durván hangzik, de engem a 40cm-es marmagasságú kutyámat sétáltatva már támadott meg másik, naytestű kutya, de hál'istennek, nem voltak elég komolyak a szándékai, de a környezetemben voltak durva, a sétáltatott kutya halálával végződő dolgok, sőt olyan is, amikor a gazda is meghalt, szívrohamban, mikor a kiskutyájának elroppantották a gerincét, s ő nem tudta megvédeni. Az ilyen kutyákkal agresszívan kell fellépni. Vannak olyan kutyák, melyek ha ráfognak a másikra, nem engedik el, amíg az áldozat ki nem múlik, akkor se, ha az ember üti-vágja. Ilyenkor egy hegyes bottal menthetjük meg a kutyánkat - s inkább éljen ő, mint a támadója. Senkinek sem kívánom azt, hogy megtámadják a kutyáját.
A német juhászra meg hívd fel az állatvédők, menhelyek figyelmét.
vegyél paprika spray-t és amikor látod,hogy támadni készül akkor a pofájába fújod és akkor lesz időtök elmenni onnan, de a legjobb ha kihívod az állatvédőket vagy menhelyet vmit!
a bottal ütés stb akár még agresszívabbá teheti,úgy hogy azt nem ajánlom!
Veszel egy ultrahangos "riasztott" és már el is riasztott-ad :D
Ha meg mégsem válik be, akkor addig amíg előveszel valami mást, addig a kutya is megáll egy helyben, amíg ismét kotorászol a paprikaspray után, mert különben nem lenne fair.
Szerintem legyen valami nálad, ami kicsit biztonság-érzetet ad, de úgysem kell használnod, nem kell ránézni a kutyára és úgy elhaladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!