"Ismeretlen származású szerzett, vagy tálalt, a születése alkalmával nem törzskönyvezett kutya a szerzés, ill. találás tényének hitelt érdemlő igazolása esetén 9 hónapos koron túli küllembírálat alapján, amennyiben valamely fajta jellegének megfelelő birtokosának kérésére „Törzskönyvi Nyilvántartás”-ba vehető. Ennek igazolására „Nyilvántartási lapot” adnak ki"
Ebből én azt szűrtem le, hogy a fajtatiszta, de születésekor nem törzskönyvezett kutyusomnak van lehetősége rá, hogy ezt a dokumentumot megkapja. De hova kell először fordulnom? A MEOE honlapján nem találok erről semmit. Ha ezt sikerülne elintézni, akkor ezzel az "igazolással" mehetünk tenyészszemlére? Azután pedig hivatalosan is vállalhatunk majd fedeztetést? (persze, ha tenyésztésre javasolt vagy tenyészthető minősítést kap)
2014. jún. 30. 09:14
1/4 anonim válasza:
nem. ismeretlen eredetű kutyának nem adnak ki ilyen engedélyt, csak magyar fajtáknál hallottam olyanról, hogy ha a fajta fenntartása a cél, akkor lehetséges.
2014. jún. 30. 09:37
2/4 anonim válasza:
Mostmár nincs B törzskönyvezés. Régebben bizonyos ritka, kis egyedszámú fajtáknál csinálták, ahol a fajta érdekében fontos volt, hogy a lehető legtöbb fajtajellegű példányt felleljék. Olyan fajtánál ahol amúgy is nagy és változatos a törzskönyvezett populáció, ott régebben se csináltak ilyet. Fedeztetést meg főleg nem vállalunk ismeretlen eredetű kutyával. Ha ilyen ambícióid vannak, akkor azt már leendő kölyök kiválasztásánál kell kezdeni.
2014. jún. 30. 09:54
3/4 anonim válasza:
Sajnos nem lehet neki törzskönyvet igényelni, főleg ha enm tudok kik a szülők és azok sem voltak TK-sak. Ezen kívül a tenyész szemle nem elég, a kiállítási eredményeket elért kutyát jobban keresik, mint akinek nincs. Milyen fajta?
2014. jún. 30. 10:03
4/4 Akiteki válasza:
Azért nem találsz a MEOESZ honlapján semmit, mert már rég megszűnt ez az eljárás. Valami 20 éves leírást találtál meg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!