Husky kiskutyát honnan szerezzek be?
Sziasztok!
Borsod-Abaúj-Zemplén megyén belül szeretnék Husky kiskutyát szerezni.Valaki tud segíteni,hogy honnan tudnék szerezni?
Nagyon szeretem az állatokat,odaadó gazdi lennék,lenne Rá napi 3-4 órám,tanítani és játszani vele.
Jelenleg egy nyulam van,de több állatot befogadtam már,mert kóborállat volt,aztán pedig elajándékoztam.
Nem a szép kék szeméért szeretném a kutyust,hanem mert alapvetően tetszik.
13/F
Szia!
Ne haragudj, de én sem ajánlanám első kutyának a huskyt, főleg nem gyereknek. Lehet, hogy pont kifogsz egy könnyebb egyedet, és minden oké lesz, de ez kevésbé valószínű. A huskyk munkakutyák, nekik nem elég 1-2 óra lődörgés, komoly fizikai fárasztást igényelnek, és igen határozott vezetőt. A helyedben egyelőre inkább könnyebb fajták felé tendálnék, pl. labrador, golden retriever, keverékek. Nem bántásból írtam, hanem jó szándékból.
Na, utolsó pont erről beszélek... El se tudod engedni a kutyád sétálni pedig hatalmas szüksége lenne rá. Pont ezért ne vegyen egy gyerek huskyt. Nem tudod kezelni.
Kérdező: tudod az északi kutyák mind ilyenek. Nem azzal van gond, hogy ne tudnád szeretni, hanem hogy nincs kutyás tapasztalatod és elég határozott jellemed. Menhelyen is vannak északi jellegű keverék kutyák, akik a keverék voltuk miatt talán egy fokkal kezelhetőbbek számodra. Vagy nézegess a neten más kutyafajtákat, hátha van másik, amibe beleszeretsz és jobban gyerek kezébe való. Aztán ha felnőttél és már lesz kutyás tapasztalatod, tud venni huskyt. Én ezt a saját érdekedben mondom, csak meggyűlne vele a bajod.
Értem.Ne haragudjatok,hogy kérdést ismétlek...
Az északi kutyákat egyáltalán nem ajánljátok kezdőknek?Mert ugye más az,amikor a kutyus kölyökkora óta veled van,és látod ,hogy a szemed előtt nő fel.
Köszi szépen a válaszokat!
Úgy néz ki,le kell mondjak a Huskyról...
A ''macikutyák'' közül esetleg tudnátok ajánlani,olyat amit könnyű nevelni?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!