Husky kiskutyát honnan szerezzek be?
Sziasztok!
Borsod-Abaúj-Zemplén megyén belül szeretnék Husky kiskutyát szerezni.Valaki tud segíteni,hogy honnan tudnék szerezni?
Nagyon szeretem az állatokat,odaadó gazdi lennék,lenne Rá napi 3-4 órám,tanítani és játszani vele.
Jelenleg egy nyulam van,de több állatot befogadtam már,mert kóborállat volt,aztán pedig elajándékoztam.
Nem a szép kék szeméért szeretném a kutyust,hanem mert alapvetően tetszik.
13/F
Igazából,már régóta szeretnék kutyát,a Husky mellett döntöttem.Szüleim is szeretik az állatokat,tehát nem lesz gond ezzel(Bár Ők inkább cicapártiak)
Egy fontosabb kérdés lemaradt még:
A kapunk mindig nyitva van,ez nagyon nagy probléma lehet?
Igen, nagy probléma, mivel a huskyk különösen hajlanosak a szökésre.
Egyébként én se ajánlom ezt a fajtát első kutyának, pláne nem egy gyereknek, a saját és a kutya érdekében is.
:(
Esetleg,meg tudnád mondani,hogy miért?
Nagyon szeretem az állatokat!Odaadó lennék!:)
Én is fiatal vagyok (16) és egy szuka Huskym van, ráadásul ivartalanítva sincsen. A tüzelési időszakok rettentő kegyetlenek, általában egész éjjel vonyít a kutya. Ellentétben a híresztelésekkel nekünk egyáltalán nem szökős a kutya. Annyi, hogy nagyon szeret vadászni (bogarakra, földön fészkelő madarakra, gyíkokra stb.) és szaglászni, ezért pl. elengedve nem tudom sétáltatni, mert egyszerűen elmegy és nem jön vissza. Ugyanez van más kutyákkal és macskákkal, ha meglátna egyet úgy, hogy nincs rajta póráz, biztos, hogy többet nem találkoznék a kutyámmal.
Ennek ellenére volt már egyszer-kétszer, hogy elszakadt a póráz/leoldódott a nyakörv és ha rákiálltottam mindig visszajött.
Nekünk is első kutya volt és így utólag valóban nem ilyet választottam volna, azonban egy csomó előnye is van.
Például a miénk nagyon-nagyon barátságáos az emberekkel (tényleg nem házörzőnek való) és az is előny, hogy egyáltalán nem ugat, valamint egyáltalán nincsen meg az a tipikus kutyaszaga.
Ha ezek ellenére érdekel, privátban tudok írni helyeket ahol lehetnek kölykök. :)
Ha mindenképpen északi kutyát szeretnél, akkor jobb, ha egy felnőtt kutyát fogadtok örökbe, akinek már kiforrott jelleme van és túl van a legnehezebb első 2 éven. Beszélj a szüleiddel és nézzetek körül az Összefogás a szánhúzókért alapítványnál. Van náluk két mala szuka is (Scherry, Zséda), aki kezdők számára is alkalmas lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!