Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Csak a kutyasuli segíthet?

Csak a kutyasuli segíthet?

Figyelt kérdés
A kutyámra néha mintha rájönne az 5 perc és hiába próbálok mindent bevetni, semmi sem használ. Pl. "kiszemel" magának egy kutyát, és megállás nélkül ugatja. sokszor próbáltam hogy megfogom és lenyomom erősen a földre, úgy marad, mintha megértette volna. de eltelik pár perc, megengedem neki hogy felkeljen és erre egyből folytatja, nagyon kellemetlen. már nem merek futtatóba menni vele :( a suliban tudnak erre megoldást?
2014. jún. 29. 16:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Tudnak.

Biztos, hogy nem a nyomkodástól fog megtanulni viselkedni.

2014. jún. 29. 16:23
 2/6 anonim ***** válasza:
84%
Nem feltétlenül. Hívhatsz házhoz kiképzőt, szerintem ez még jobb mint a suli, mert csak veled foglalkozik. Megnézi a problémát, és segít megoldani azt. Jöhet mondjuk hetente egyszer, és a köztes időben pedig te gyakorolsz a kutyáddal, és mikor újra jön a kiképző megnézi hogy megy a dolog, ha hibázol javítja. És ha nincs olyan nagy gond akkor talán pár alkalom elég is lesz, ha más minden rendben van.
2014. jún. 29. 16:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez csak egy tünet,egy egész rakat probléma lehet mögötte.Kutyasuli segíthet.
2014. jún. 29. 22:10
 4/6 Szilvi & Argos ***** válasza:

Milyen fajta, mennyi idős, mennyi ideje van nálad? Minden nap van lehetősége kint póráz nélkül szaladgálni? Egyéb szituban szót fogad, behívható?

Házhoz járó oktató v. kutyasuli segíthet, persze

2014. jún. 30. 18:13
 5/6 A kérdező kommentje:
Juhászkutya keverék, 1 éves múlt nemrég, 5 hónapos kora óta van nálam. Hihetetlenül okos, tanítani nagyon könnyű de nevelni.. :) egyébként legtöbbször (tudom hogy nem elég..) behívható, meg tudja ha rosszat csinál de mégis megcsinálja ha úgy van kedve, utána meg puncsol. 2 perce tőlünk van egy óriási park meg vagy 4-5 futtató, ide szoktam vele kijárni minden nap többször meg néha a városligetbe is. sokat rohangál, labdázunk, viszont szinte csak ezt élvezi már.. de nem tudom miért, hiszen régebben nagyon sokat játszott más kutyákkal, viszont olyan 9-10 hónapos kora óta (feltehetőleg az ivarérés miatt?!) nem akar másokkal játszani. ha domináns a másik kan akkor nem szimpi neki, ha meg szuka akkor csak szagolgatja de semmi futkározás-birkózás mint régen. a "felnőtté válás" miatt lehet ilyen dinka?
2014. júl. 1. 09:00
 6/6 Szilvi & Argos ***** válasza:

Akkor a mozgás és fárasztás meg van :)

Kamaszkori lázadás lehet talán.

Hasonló kérdéshez ezt írtam, hátha Neked is beválik :)

"Magasabb ösztönállapotban, labdázáskor, macskázáskor, ha nagyon pörög vmire, akkor lehet tiltani, parancsolni neki, FIGYEL rád? Ha ez nemleges válasz, akkor bizony először ezeket kell korrigálni, vagyis hagyni, hogy sokkal-sokkal több kutyával ismerkedhessen, hiszen láthatóan SZÜKSÉGE VAN rá...valamint a gazdi általános tekintélyét igencsak feljebb tornázni :)

Utána már kezelhető a tünet. Lehet a lassabb verzióval: amint őrjöngeni kezd, hátra arc/ültetés, kicsit nyugszik ismét közeledés a kutyához, stb-stb. Ismerősöm amstaff kölykével volt, hogy fél órán át se értek oda hozzánk 30 méterről!!!

Gyorsabb, nekem ilyenkor szimpibb módszer, hogy amikor MÉG nem üvölt, parancsok, juti, dicséret. Majd közeledés, ha nyugis, ugyanez. Ha kezdi a hisztit, határozott rászólás, kaja/labda segítségével figyelemelterelés, ha kell, póráz korrekcióval, seggen billentéssel vagy oldalba csípéssel. Amint rám néz, juti, kaja és haladunk tovább. Az is beválik, ha a két kutya közé áll az ember. Ilyenkor a kutya addig tekergeti a nyakát, hogy lássa a másikat, közben a gazdi is a kutya mozgását kövesse, előbb-utóbb ránéz a kutya, ezt kell azonnal jutalmazni! A végső jutalom az legyen, hogy PÓRÁZ NÉLKÜL mehessen a másikhoz játszani. Előtte tényleg ki kell dögleszteni a kutyát, de kis labdázás meg 3 feladat nem kidöglesztés ;) Csak feküdni legyen energiája :D"

2014. júl. 1. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!