A hosszú szőrű husky nagyon "szenved" a 30-35 fokban itt drága jó hazánkban?
Üdv.
Kutya vásárlás előtt állok,anno úgy 10 éve volt 1 beagle-m,de a kettő kb mint a fekete és fehér .
Az lenne a kérdésem,hogy a hosszú szőrű ( kép: [link] ) husky sokkal jobban "szenved" nyáron itt drága jó hazánkba mint,a nyírt változata?
Nekem így hosszú bundával jobban tetszik,de ha sokkal jobban megterheli,akkor inkább megnyiratom.
Persze gondolom,hogy nagy bunda = nagyobb hőérzet,de olvastam olyat is ,hogy az bizonyos szigetelő réteg a meleggel szemben...
30-35 fokban a legtöbb kutya "szenved". Hazánkban kapható huskyk már jó rég óta aklimatizálódtak némileg.
Ha megnyíratod, akkor sem fog dög melegben ugrálni, meg játszani, meg km-eket gyalogolni.
Persze csak arra vagyok kiváncsi,hogy melyik a mérvadó,mert mindkettőben van logika.
Van logika benne,hogy nagy bunda = nagy hőérzet,és hő.
Illetve látok abban is logikát,hogy a bunda egyfajta szigetelő réteg,ami a hőt "kívül" tartja.
Én csak a kutya érdekeit nézném.
Na várj!
Kezdjük ott, hogy a képen nem husky van.
A másik, hogy a husky nem hosszú szőrű, akad köztük hosszú szőrű is, mert van ilyen hiba, de azt ki kell vonni a tenyésztésből. Úgyhogy ilyet nem kapsz rendes tenyésztőtől, mert ilyet senki sem tenyészt.
Huskyt nem szoktak nyirni, sőt nem is szabad!
Kicsit még nézz utána a fajtának....
Egy husky igy néz ki nyirás nélkül:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!