Meddig hat a féregtelenítő?
A kutya 1 éves koráig tanácsos negyedévente féregteleníteni.
Kapható állatpatikában is recept nélkül az a fecskendős,kinyomható paszta féregtelenítő,azt kellene a kutyus szájába nyomni szeretik,mert "jóízű".
De ha aggódsz a férgek miatt vidd el orvoshoz,hátha kell neki egy erősebb féregtelenítő.
bizony 2-3 havonta kell ismételni a féregtelenítést!és ha vannak férgek akkor azt hiszem 1 hét után újra kell adni neki mert akkor biztosít neki további védelmet!
a paszta 1500ft én is most vettem!nekem yorkim van!kilonként kell 2cm-t kinyomni és neki adni!az orvos azt mondta h 2 évig jó lesz neki a paszta!olyan sok van benne!úgyh ne ijedj meg az árától!megéri!
A féregpeték távoznai más kutyák ürülékével, és tele van velül a fű, a park, minden. Rákerül a kutya szőrére, ő lenyalja, miközben takarítja magát, és máris újrafertőződött. Ezt nem tudod megakadályozni, ilyen a peték életciklusa.
Ezért fontos a rendszeres féregtelenítés. És még ezzel is csak a kifejlett példányok távoznak a szervezetéből, a peték nem. Azok szépen ott maradnak bent, és elkezdenek kifejlődni.
Minimum negyedévente kell féregteleníteni, a kisebb kölyköket még gyakrabban.
Nana! A válaszok nagyon pontatlanok voltak!!!
A kölyök kutyát 2 hetes korától fogva kéthetente kell féreghajtani három hónapos koráig.
Három hónapos kor után 3 havonta kell féreghajtani. Ha féreghajtás után a kakiban van féreg, a féreghajtást !2 hét! múlva meg kell ismételni. Ha akkor is van még féreg, akkor 2 hét múlva ismét. A negyedévet mindig a legutolsó beadástól kell kiszámolni.
A paszta nyomókájára rá van írva az adagolás, illetve aszerint be is van recézve, egységezve.
A tabletta pedig 10kg/1db. Ha mondjuk 14 kg, akkor simán lehet kettőt adni. Ha 60kg, akkor 6 db kell. Simán májkrémbe vagy sonkába kell tenni, úgy megeszi.
A féreghajtók ára a spektrumuktól függ. Érdemes széles spektrumút venni, ami több fajta féreggel szemben is hatásos, ezek kicsit drágábbak.
Így teljes a kép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!